Vad är det rätta sättet att rensa ett ventilationsrör?

2

Det har förekommit ett antal svar som påpekar att avloppsproblem kan vara ett blockerat utloppsrör snarare än en täppa i avloppet i sig. Men jag tror inte att det har varit ett tydligt svar på huruvida rensning av ventilen är något vi kan göra själv (förutsatt att vi kan ta det säkert) eller hur bäst det är.

Kan någon ge oss en snabb sammanfattning av vad som är inblandat och om det kan vara bättre att göra en lösning på det ...?

    
uppsättning keshlam 16.10.2015 14:10

1 svar

1

En metod som används är att orka en trädgårdsslang upp till taket till där utloppslinjen sticker ut från taket. En expanderande blåsa av storleken som passar inuti avluftningsröret ...

.. är fastsatt på slangen och trycks sedan ner till toppen av ventilationsröret. En hjälpare på marken slår sedan på vattnet i trädgårdsslangen. Blåsan expanderar för att försegla mot insidan av ventilationsröret och tvinga vattnet att gå ner i ventilen mot pluggen uppåt.

Framgången för detta system beror i stor utsträckning om blockeringen i ventilen är en total tillslutning av röret eller ej. En partiell blockering kan bara låta vattnet springa och inte ge mycket hjälp.

    
svaret ges 16.10.2015 15:31