Vår är hybrider / korsar beräknade?

5

Vi vet alla halv älver , halv orker , och till och med halflings , men halflings har inte liknande stamtavla. Men finns det sådana saker som halv elva halv-orker eller halv-halflings (quarterlings)? Vad sägs om kvart-ork tre fjärdedelar elva? Om så är fallet, vilka är deras rasegenskaper eller hur beräknar jag deras rasegenskaper?

Om det inte finns något sådant, skulle jag älska det om en fluffförklaring gavs, till exempel genetik eller gudomligt ingripande.

    
uppsättning NiteCyper 23.09.2014 14:09

5 svar

6

Det finns inte

Det finns inget i reglerna för att ta två tävlingar och kombinera dem till en ny tävling. Om du vill göra det krävs det bara en husregel för att skapa en ny ras.

Half-Elves är ett roligt exempel på det, för de har inte riktigt mycket saker från någon ras. De förlorar Human bonus feat & färdigheter, förlorar de Elven attribut förändringar. De får några andra saker som varken faktiskt har (dvs: Diplomacy bonus). Det är uppenbart att du inte kan komma med denna lista med bonusar genom att bara kombinera bonuslistan Human and Elven.

Och det är därför du inte bara kan kombinera vad du vill ha i kärnreglerna. "Halvbredds" raserna är inte bara körsbärsplockningsstatistik från båda sidor, dela med två och ringer den en dag. De är tematiskt distinkta, ibland får de helt nya drag som passar temat men kommer inte faktiskt från hälften.

Dessutom skulle regler för att göra detta vara extremt komplicerat med de otaliga rasegenskaperna i 3.5. Göra regler som förklarar hur en 1/2 människa, 1/4 Elf, 1/4 Ogre ska arbeta är väldigt besvärlig, eftersom det skulle behöva hantera alla möjliga kombinationer på ett allmänt sätt och det finns massor av kombinationer.

Så, det gör de inte mekaniskt. Men ingenting hindrar dig och din DM från att göra det för att passa den specifika kombinationen du vill göra. Det är: det finns ingen fluff orsak varför en halvdvärg inte kunde existera. De är bara sällsynta nog i en normal inställning som statistik för dem skapades aldrig.

    
svaret ges 23.09.2014 14:35
1

Obs! Det här är inte en metod som skrivs i några böcker, som nämns i andra svar, det finns inget officiellt sätt att göra detta. Detta kan dock användas som ett exempel på hur man gör det själv.

En halv ork har följande saker som en människa inte har:

+2 Strength, -2 Intelligence, -2 Charisma.

Darkvision

Counts as orc for spells that target orcs.

Automatic Languages: Common and Orc. Bonus Languages: Draconic, Giant, Gnoll, Goblin, and Abyssal.

Favorite class: Barbarian

Halvälvor har följande saker som en människa inte har:

Immunity to sleep spells and similar magical effects, and a +2 racial bonus on saving throws against enchantment spells or effects.

Low-Light Vision: A half-elf can see twice as far as a human in starlight, moonlight, torchlight, and similar conditions of poor illumination. She retains the ability to distinguish color and detail under these conditions.

+1 racial bonus on Listen, Search, and Spot checks.

+2 racial bonus on Diplomacy and Gather Information checks.

Elven Blood: For all effects related to race, a half-elf is considered an elf.

Automatic Languages: Common and Elven. Bonus Languages: Any (other than secret languages, such as Druidic).

Favored Class: Any. When determining whether a multiclass half-elf takes an experience point penalty, her highest-level class does not count.

ELLER har en elf favoriserad klass: trollkarl, och den som är den mänskliga flexibiliteten skiner igenom. På samma sätt är bonusspråken: något är mänskligt arv, inte elva, som istället får en annan lista.

Så att kombinera dessa två, skulle jag presentera dig med följande Orc / Elf (Olf) hybrid:

+2 strength, -2 intelligence, -2 charisma

Darkvision out to 60 feet

An olf counts as both an elf and an orc for spells that target elves or orcs.

Immunity to sleep spells and similar magical effects, and a +2 racial bonus on saving throws against enchantment spells or effects.

+1 racial bonus on Listen, Search, and Spot checks.

Low-Light Vision: A olf can see twice as far as a human in starlight, moonlight, torchlight, and similar conditions of poor illumination. She retains the ability to distinguish color and detail under these conditions.

Automatic Languages: Common, Orc and Elven. Bonus Languages: Draconic, Gnoll, Gnome, Goblin, Undercommon, Dwarven, Giant and Sylvan.

Favored Class: Barbarian or Wizard

Du kanske märker att jag släppte ut halv elva bonusen till diplomati och samlar information. Jag gjorde det för att jag känner att bonusen är att föreställa att en halv elva kan utgöra antingen en människa eller en elf, vilket skulle gå långt för att få en bonus under de flesta omständigheter. Att kunna posera som en brutal elf eller en jämn ork kommer inte att få ganska samma resultat.

Det här är dock din generiska high elf-mall. Om din olf är son eller dotter till till exempel en grå elf blir saker allt mer komplicerade, för det finns ingen mall för en halvgrå elf.

Slutresultatet är antagligen en barbar som är ganska bra på att se saker och inte somna.

    
svaret ges 23.09.2014 14:51
1

Det här är inte riktigt ett svar eftersom jag inte känner till någon regelbok relaterad till detta eller jag vet om någon känd inställning som bedömer min antagning / teori.

Men här är ett ganska enkelt sätt du kan hus-regera det:

  • Om det finns mer än 50% av ett lopp i linjen, få attributen till den loppet
  • I andra fall får du mänskliga attribut.

Det här kommer från antagandet att mänskligheten verkligen är en blandning av varandra, vilket är ganska förståeligt med tanke på dess stora anpassningsförmåga till världen. Således skulle en hybrid 1/4 Ogre, 1/4 dvärg, 1/4 elf, 1/4 orc faktiskt resultera i att vara en människa ...

    
svaret ges 23.09.2014 16:01
0

Som Tridus nämner finns det inga regler för detta.
Det enda som kommer nära är "halv skapande" mallar, men dessa brukar innebära en nivåjustering och bara lägga till förmågor till din befintliga race.
Exempel: Half-Fiend

    
svaret ges 23.09.2014 14:43
-1

Detta har faktiskt gjorts tidigare - personen ringde deras halv elva / halv orc-racet" voldur ". Även om det inte tar hänsyn till subraces eller miljövarianter, det är en bra utgångspunkt och har intressant smak. Det är en homebrew, och lite beroende av Tome of Battle, men det ska vara lätt att anpassa sig till vilken kampanj som helst som du vill använda.

    
svaret ges 31.07.2016 04:45