Do jag behöver hålla mindre pengar på mig för mutor i Zimbabwe? [stängd]

9

Jag reser till Harare den här månaden i en vecka och har ingen aning om hur mycket jag behöver för att minimera trakasserier (jag antar att jag måste överlämna lite pengar till någon tjänsteman hos vissa punkt). Jag reser på ett sydafrikanskt pass. Någon med några idéer?

    
uppsättning user4740 04.03.2013 13:00

2 svar

8

Det är inte nödvändigt att överlåta pengar till någon tjänsteman att bestraffa dem. Det finns nu anti-korruption enheter över hela landet som kommer att gripa på syn för sådan verksamhet. Tjänstemän räddar nu mot mutor och fruktar utlänningar, särskilt för att de vet att de kan gå ett steg längre för att avslöja dem. Personligen stöder jag inte korruption och jag har sett hur det kan förstöra ett land. Hjälp att bekämpa det genom att inte vara med i det.

    
svaret ges 04.03.2013 20:46
1

Jag var i Zimbabwe för länge sedan på en bättre tid ... I Sydafrika försökte en polis att extrahera pengar från oss av en "fin" för ett obefintligt brott, men min bror (som är i rullstol) kunde övertyga honom om att vi skulle gå.

Så, mutor kan tyvärr hända när som helst, men å andra sidan sida detta var det enda försöket under vår långa resa. Till alla som pratar om "lagliga": Detta är inte en västerländsk demokrati. Polisen / tjänstemännen betalas så extremt dåligt (och ibland sporadiskt) använder de ofta (ibland motvilligt) sin auktoritet att skaffa pengar. De vet också att de driver sin tur, så du kan få mycket djupa problem som turist om du försöker anklaga dem av bestickning eller berätta för dem att du kommer att trycka avgifter.

Några tips:

  • Använd den minsta möjliga papperskvoten i Rand och transportera endast nödvändig summa pengar med dig. Del den i flera paket: En i din jacka, en i byxorna etc.
  • Om möjligt, ha någon som kan skicka pengar över Western Union om behoven uppstår: Nr. 12 Samora Machel Avenue
  • Försök aldrig besticka utan uttrycklig efterfrågan: Det är mycket stötande. Du kommer att veta att någon vill ha pengar från dig. Endast muta om personen kan verkligen skada dig (polis osv.)
  • Motsätt aldrig före vittnen. Om tjänstemannen har andra människor runt honom, prata med honom att du vill prata med honom ensam (till vilken han / hon kommer med glädje). Om någon försöker att kräva pengar med vittnen, alla alarmklockor ska gå av: Det här är en fälla.
  • Motsätta aldrig någonting. Det ska alltid se harmlöst eller officiellt. Den bästa metoden är att "glömma" pengar i ditt pass och ge officiellt passet för "autentisering". Eller du frågar om du måste betala en "fin" eller om det finns en "skatt" på att använda det här eller det.
svaret ges 08.03.2013 05:02