Do öde licenser tillåter inklusive kärna regelbok text i en vinstdrivande expansion?

7

Stöds det av endera eller båda ödetes licenser för att inkludera passager av betydande längd från Regelböcker för ödet Core and Fate System Toolkit i ett drivet av öde spel av din egen design som du tänker sälja för vinst?

Särskilt fall gäller kompetensförbrukning: om du vill publicera en kraftigt modifierad färdighetslista, som innehåller färdigheter som är oförändrade från deras kärninkarnation, skulle det ligga inom de rättigheter som beviljas av licensen att återanvända sina beskrivningar från den ursprungliga Evil Hat böckerna?

Min förståelse är att OGL är viral (snälla rätta mig om jag har fel) och därför måste jag använda CC-BY-licens för att publicera för vinst. Vänligen hänvisa till den licensen när du svarar.

    
uppsättning eimyr 03.03.2016 22:44

1 svar

23

Jag kör Evil Hat och är en av upphovsmännen till Ödet, så jag har lite XP att spendera på den här. :)

I båda fallen kan du inkludera hela innehållet i SRD: erna som finns på Fate-licensplatsen (se länken nedan).

OGL är inte viral i sig, det innebär helt enkelt att du inte kan stänga av innehåll som öppnades för dig (de saker du återanvändar). Jag har gjort OGL-derivat där min produktidentitetsdeklaration är i kraft "hela produkten, exklusive delar ärvda, är produktidentitet". Människor kan bli lite upprörda om det om de är stora öppna innehållsförespråkare, men det är helt tillåtet.

CC-BY, ja, du behöver bara ange den angivna kreditdeklarationen och du är bra att gå.

Folk gör vinstprodukter baserade på innehåll från båda versionerna, har gjort det i över ett decennium i själva verket. :)

Ytterligare detaljer om Fate's licensieringssystem finns i detalj på den här sidan och på sidorna som länkats från den: länk

    
svaret ges 04.03.2016 15:17