Hardback 80s UK comic med 2 berättelser, en sci-fi, en fantasi, slutar med en bondeuppror som sjunger om kampen "för frihet"

6

Försöker hitta en serietidning / grafisk roman som jag läste när jag var barn. Troligen kom ut i början av 80-talet men möjligt tidigare eller lite senare, förmodligen av en brittisk utgivare.

Jag tror att det hade två historier. En var en sci-fi som jag tycker att jag gillade, men kan faktiskt inte komma ihåg, vilket är mestadels varför jag vill hitta det här. Den andra var en fantasierätt som jag inte kommer ihåg mycket bättre ... förutom den sista panelen.

Jag tror att huvudpersonen var en prins (i en fantasierätt? Så distinkt!) och i slutet hade han lyckats bryta en massa bönder / slavar ... Jag tänker inte tänka han slog faktiskt den stora dåliga, men jag kunde ha fel.

Den stora sak jag kommer ihåg är den sista sidan av fantasihistorien. Det var (jag tror) en sida på sidan med prinsen som gick mot sidan och bönderna följde honom. Texten på sidan började med berättaren att han skulle "fortsätta kampen ...", som diagetiskt övergår till bönderna som sjunger "för frihet".

    
uppsättning Adrian Wood 06.06.2018 20:07

0 svar

Läs andra frågor om taggar