Vilken etikett, om någon, finns där för knuten går när du bär en yukata eller kimono?

8

När du använder antingen en yukata eller en kimono, vilken etikett, om någon, finns där om knuten går? Gör bara sexarbetare (vars arbete är olagligt idag i Japan) medvetet en knut framför dem?

Wikivoyage informerar användare om att inte bära höger över vänster med sina yukatas, eftersom det är associerat med de döda, men har ingenting om knutar.

Wikipedia säger att bågar på framsidan av en yukata representerar en sexarbetare, men har ingen citat som stöder upp det.

Den här guiden har en knut precis utanför mitten framför personen, medan denna guide har en knut bakom personen.

    
uppsättning Andrew Grimm 31.10.2016 12:11

1 svar

8

Den första guiden du citerade visar en mycket enkel yukata som du får på hotell och ryokaner. Det har litet bitar av tyg som är fäst på det för att göra det enkelt att säkra det även utan ett bälte (obi). Utan bälte skulle du vanligtvis bara bära den inuti, som en badrock eller en pyjamas.

Den andra guiden visar hur det görs med en obi, och där går knuten (eller bågen) bakom ryggen. Detta är dock för kvinnor. Män bär en mycket vanlig obi, och den är placerad i höfterna, mycket lägre än för kvinnor. Eftersom det är mycket slätare och tunnare och knutet inte är så stort tror jag att jag har sett att folk bär det på alla möjliga ställen, men vanligtvis går det också i ryggen, gör bara en bildsökning för" yukata-män "för att få en känsla.

Jag har aldrig sett en kvinna som bär bögen framför, och det skulle vara väldigt opraktiskt. Wikipediaartikeln säger "historiskt", så jag tror inte att det görs längre.

    
svaret ges 31.10.2016 13:59

Läs andra frågor om taggar