Är en "kopp" på en kaffebryggare alltid 6 oz? Är detta en standard i USA?

20

Våra kaffebryggare hänvisar ofta till en "kopp" kaffe. Dessa koppar är märkta på kaffebryggarens sida och visar hur mycket vatten som finns i behållaren. Anvisningarna definierar aldrig vad en "kopp" faktiskt motsvarar. Det verkar till ungefär 6 oz. En gammal kaffebryggare verkar också ha haft denna definition av "kopp". Kaffebönorna vi fick från den lokala kaffebaren har också instruktioner som indikerar en skopa bönor per 6 oz kopp.

För att vara klar - Är en "kopp" till en kaffebryggare alltid 6oz? och därför har det ingenting att göra med den kejserliga enheten "cup" som är 8oz? Dess mer en uppfattning om en typisk serveringsstorlek kaffe?

    
uppsättning Doug T. 14.07.2012 18:13

2 svar

20

Om du talar om USA-användning, är du rätt, en "kopp" är vanligen 6oz. I USA är standardstorleken för en "kopp" kaffe 6oz, även om ingen dricker koppar kaffe som är små (12oz till 20oz är vanligare). För den delen kan storleken på en "kopp" te vara 5oz eller 6oz när antalet "koppar" en tekannahållare är listad; en "6 kopp" tekanna är bara 32oz.

Men , var försiktig med hur ordet används i amerikanska recept. Om ett recept kräver en "kopp" kaffe, är det troligare att de kräver en 8oz kopp, snarare än en 6oz kopp.

Jag kan inte hitta en tydlig referens om var den orealistiska 6oz mätningen för en kopp kaffe började. Det var troligt att det var en del av kostnadsbesparingar som validerades av federal reglering - eller kanske resultatet av Mr Coffee - men vi är fasta med det som vanligt nu.

Men , även om en 6oz kopp kaffe kan vara vanligt, kan särskilda kaffebryggare använda olika mätningar på olika modeller, inklusive koppar så små som 4,2oz. Så antar du inte om du inte har kontrollerat.

Åh, och notera också att 8oz-koppen är American , snarare än Imperial-mätning. En Imperial kopp är ungefär 10oz, men det är osannolikt att du stöter på den här mätningen i något recept som publicerades efter första världskriget.

Förvirrad än?

    
svaret ges 15.07.2012 03:48
5

Från den professionella kocken (av Culinary Institute of America), s. 1165:

1 measuring cup holds 8 fluid ounce (a coffee cup generally holds 6 fluid ounces)

Således är enheten "kopp" annorlunda än den vanliga kaffekoppen. Jag antar inte att en kaffekopp alltid ska vara exakt 6 oz, det kan vara variation från varumärke till varumärke. Det borde dock inte finnas någon variation i koppenheten.

    
svaret ges 15.07.2012 21:49

Läs andra frågor om taggar