är detta grusstabiliserande underlag en effektiv produkt?

12

Har någon någon erfarenhet av en grus stabiliserande produkt? Jag säger, på något sätt har jag aldrig sett det här förut, men det ser geni ut; speciellt om du kunde skapa en rimlig uppfart ur dessa saker som inte skulle spänna under en bils last. Vad är dina åsikter om det? Är det värt att köpa att använda för regelbundna vägar, eller är det bäst att bara hantera små skift? Om jag skulle använda något så här skulle jag förmodligen skapa en sekundär parkeringsplats och / eller en ny gångväg till vår bakre veranda. (med stenkantning kan det se bra ut för nästan alla projekt).

Fungerar det? Växlar gruset mycket eller visar gallret? Vad är upp-och nedgångar i ett system som detta?

    
uppsättning TFK 04.03.2016 18:44

3 svar

8

Ja, det används vanligtvis i konstruktion. Det finns ett par olika situationer där jag personligen är involverad i användningen:

  • Jordstabilisering för stora fyllningar - I områden där marken är mjuk och tung byggnadsutrustning behöver flyttas (t.ex. tillfartsvägar) kan den placeras i lager och fylld med jord för att hjälpa till att fördela utrustningsvikten utan att bilda rutt.
  • Parkeringsplatser för grus - Liknande situationer som involverar parkeringsplatser och grus används för att infiltrera naturliga vatten medan de fortfarande ger en yta som är mindre benägna att rut.
  • "Osynliga" vägar - Fyllmaterialet kan modifieras något för att stödja gräsökningen. Detta har använts för att tillhandahålla gräsmattor som kan stödja brandbilar för nödåtkomst under alla förhållanden utan att behöva bana en väg upp till en byggnad.

Alla dessa situationer är likartade eftersom de ger en fördelning av hjulbelastningar på mjuk eller våt mark.

Sammanfattningsvis används dessa typer av produkter i konstruktion, så de är lika tillämpliga hemanvändning.

    
svaret ges 04.03.2016 22:36
4

Det var en episod av detta gamla hus där de använde det för att göra en lapp av gräs som skulle kunna köras över. De fyllde hålen med jord, och sedan sätta soda över toppen. Jag är inte säker på om det här är samma produkt, men det ser mycket ut som det de använde på showen.

Enligt en av tillverkarnas webbplats kan den stödja upp till 65 ton vikt. Det ska vara tillräckligt starkt för att stödja nästan vilken typ av fordon som helst. Här är en länk till webbplatsen.

Det verkar som att den bästa applikationen ska användas på vägar som har lätta fordonstrafik och / eller gräsbevuxna områden som ibland kan drivas över. Här är en länk till deras installationsguide .

    
svaret ges 04.03.2016 19:41
3

Jag har inte använt den & bara såg det här eller där, men en jättestor 1 minuters bekräftelse visade att det har några ganska fantastiska påståenden. Det verkar dock vara mestadels för vattenförvaltning. Om du behöver det, så går det och & Jag förstår inte varför du inte skulle kunna ploga snö av det.

Men det problem jag ser är om du tänker hålla nätet täckt & osedda, du kommer inte att lyckas även med en kanthållare. Det finns ingen plats för gruset att låsa in, så det kommer att resa fritt. Nätets användning verkar tänka att gallret är synligt.

En stor fel som jag föreställer mig är grundavveckling. Om marken tvättas bort eller om du har stora fryspipar, kommer gallret att stiga eller falla med basen. Du har inte längre något platt, & på grund av gallret kommer du inte att kunna hålla en fyllnadsstoppare på plats och höga fläckar skulle kräva att du gräver själva gallret.

    
svaret ges 04.03.2016 19:18

Läs andra frågor om taggar