Looking för titeln på en roman som skrevs från varulvets synvinkel?

10

Längs sedan läste jag en paperback-roman som skrevs före 1981 (jag gissar ibland på 60-talet eller 70-talet). Berättelsen skrevs från huvudpersonens synvinkel som var en mänsklig man som kunde omvandlas till varulv. När det var i en varg beskrev författaren vad vargen kände, som en kanins doft, en ko i öst och känslan av hastighet och makt när han rörde sig genom fälten.

    
uppsättning monzie 04.01.2015 14:59

3 svar

3

Bokför det här, eftersom jag fick det i kommentarerna: Robert Stallman, "The Orphan", som publicerades 1980. Det är en bit sent, men den första människans huvudperson karaktäriserar mycket av hans djursinne.

    
svaret ges 22.01.2015 21:09
3

Den här boken skrevs 1989, men det kan vara den du letar efter. Wolfens timme av Robert R. McCammon. Det är ett första personkonto av en varulv-allierad hemlig agent under andra världskriget. Berättelsen inkluderar hans minnen av att vara biten och övergången från människa till varulv, hans tid med packningen och hans erfarenheter i både människa och vargform efter att ha lämnat packen och blir en välbetald och högt ansedd (och hemligt) varulv som är verksam från Nordafrika till Frankrike.

    
svaret ges 05.01.2015 06:28
3

George RR Martin har en novell som heter Skin Trade .

En av huvudpersonerna i historien är en manlig varulv. I början av historien omvandlas han till vargform och allt beskrivs genom sina förbättrade sinnen.

Den andra huvudpersonen är en kvinnlig polis, bäst friterad av vargen (okänd för henne) varvolfannen och vars pappa, som också var polis, blev brutalt mördad av vad som tycktes vara varulv.

Tillsammans kommer de att undersöka mordet på en vän av varulvskillen som skinnades levande.

(Obs! Jag förstår att detta kan vara ett långt skott, men jag tycker att det var värt att hålla informationen här om det hjälper.)

    
svaret ges 05.01.2015 15:33

Läs andra frågor om taggar