What minions skulle balansera den slutliga förbannelsen av Strahd möte med denna fest?

5

Jag är en ganska ny DM och har svårt att balansera stridssamfund ibland. För den sista striden i Strawds förbannelse har spelarna lyckats

secure the help of van Richten and Ezmerelda (she was the card reading). They also have the tome, sunsword and holy symbol.

Festen består av en trollkarl, munk, warlock, eldritch ridder och cleric, all nivå 9 (jag skulle kunna göra dem nivå 10 före handen också).

Naturligtvis skulle Strahd

know this is what he is up against, and although prideful, would

Troligen har hjälp med denna kamp. Hur många vargar / fladdermöss / vampyrgödning skulle göra en kamp så här, men winnable?

    
uppsättning Karl 17.02.2018 15:59

2 svar

4

Vi kan inte berätta för dig

Balansen kommer inte från de monster du lägger på bordet, det kommer från hur du spelar dem och hur spelarna spelar deras karaktärer.

Om du spelar Strahd som skrivet, en smart och djävullig motståndare med hundraåriga erfarenheter av att torka golvet med äventyrare då, om inte dina spelare är mycket, mycket bra och mycket erfarna då är de döda datorer som går. Se Hur kan jag spela monster och NPC upp till deras potential?

Strahd har till exempel dessa förmågor som gör sakerna väldigt tuffa på datorerna:

Legendary Resistance (3/Day), Regeneration, Spellcasting particularly detect thoughts, animate dead, nondetection, greater invisibility, polymorph, animate objects, scrying), Spider Climb, Charm, Children of the Night (1/day).

Används judiciously, med det på bordet, kunde jag döda festen du beskriver utan problem alls. I grund och botten skulle jag hämta dem en efter en.

Med tanke på äventyrets gothic horror natur skulle detta vara ett mycket bra slut på kampanjen: när de känner sig starka nog att ta på BBEG lär han dem en lektion i hubris och hänsynslöshet. Classic!

Alternativt kan jag lägga ett dussin minioner på bordet med dem. Använd dem dumt och ge festen en enkel seger. men det skulle vara tråkigt.

Du har ström

Strahd gillar att leka med sin mat så det är helt i karaktär för honom att förstöra festen, gloat och gå bort, bara så att han kan göra det igen imorgon.

Eller försvaga festen och lämna dem till sina minions i ett nummer som du är övertygad om att festen kan hantera även i sitt emancierade tillstånd.

Och här är den lilla DM-hemligheten du behöver veta. Kom närmare, jag viskar om det.

Monsters die when you want them to - hit points are a tool but there is nothing to stop you saying "It dies" even if it has a gazillion hit points left.

    
svaret ges 19.02.2018 01:10
2

Här är min bakgrund: Jag har inte koll på Strahd i 5e, men jag har kört Expedition till Castle Ravenloft i 3.5e, som också har en sista strid mot Strahd.

Här är mitt svar: Som Dale sa är det mycket svårt att förutse i förväg vad som kommer att bli ett "svårt men winnable" möte. En hel del beror på omständigheterna - vem är förvånad vem, vem har vad som spelar aktiva, vilken typ av taktik Strahd använder och hur väl optimerade dina spelare karaktärer är.

Om ditt mål är bara att få en strid att vara intressant, är det som är att eyeball förstärkningar på flyga. När spelarna attackerar Strahd, börja striden med några få allierade för honom, men berätta för spelarna att han ringer för mer hjälp. Varje runda visas några fler monster. Det här låter dig justera svårigheten på flyga: om Strahd verkar vara dåligt, får han mer förstärkningar och vice versa.

Vad jag gjorde när jag sprang spelet var att ha Strahd slåss festen flera gånger på olika ställen i slottet. Vanligtvis skulle de besegra honom, men ibland skulle de springa. När han dog, hade han bara mistformat tillbaka till sin kista och respawn och attackera igen efter en timme. Så den riktiga "chefsstriden" i spelet var inte Strahd, utan snarare katakomberna fulla av fällor och minions som omger Strahds riktiga kista. Då när festen kom nära Strahds kista, använde jag tricket som beskrivs ovan: alla rundade fler monster upp tills de kämpade sig fram till kistan och dödade Strahd permanent.

    
svaret ges 20.02.2018 03:00

Läs andra frågor om taggar

Beräknad ålder av Geralt när han får Ciri _ 19283 är det möjligt att Hulk flög till Asgard? [stängd]______ 34283 ___

Mark Ruffalo (som spelar Hulk) har informerat oss om att han kommer att vara med i nästa Thor: Ragnarok .

Jag vill veta om det är möjligt att när Hulk är i quinjet i slutet av Age of Ultron , kunde han ha hamnat i Asgard för att sedan visas i filmen?

    
______ azszpr109132 ___

Osäkra.

Det finns 4 sätt att komma från jorden till Asgard, som vi hittills har sett:

  • Genvägarna mellan riken. Vi ser att Loki använder en av dessa i Thor: The Dark World . Eftersom detta beror på närvaron av Rainbow Bridge-materialet, är det osannolikt att Hulk skulle använda detta. Han skulle antingen avsiktligt eller oavsiktligt använda Rainbow Bridge-material på jorden. Eftersom vi inte vet att Bruce Banner är kunnig om Asgardian intergalactic travel , verkar det osannolikt att han försiktigt skulle använda sakerna. Och eftersom vi aldrig har sett naturliga insättningar av Rainbow Bridge-material på jorden, är det osannolikt att han skulle snubbla över några.
  • Regelbunden intergalaktisk teknik, från Galaxens väktare . Peter Quill togs av Ravagers från jorden till galaxen som vi ser i Galaxens väktare , vilket tyder på att intergalaktisk resa via teknik är tillgänglig för Ravagersna. Men vi har inte sett någon indikation på att Bruce Banner har kunskap eller tillgång till denna teknik.
  • Bifrost, från Thor-filmerna. Detta skulle vara det troliga sättet för honom att komma från jorden till Asgard, förutsatt att det är där han är i Thor: Ragnarok . Det är den enda metoden han är känd att få tillgång till, men det är inte något som uppfyller specifikationerna för frågan, eftersom det inte är något som Hulk skulle uppnå genom att flyga runt i jet.
  • Mörk energi , vilket är en annan Asgardisk teknik / magi. Detta har samma problem som # 1, eftersom Banner sannolikt saknar den kunskap och teknik som finns tillgänglig för Odin. (tack CBredlow)
  • Det är värt att nämna att Joss Whedon ursprungligen ville att inkludera ett skott i Avengers: Age of Ultron som visar Hulk som flyger in i den övre atmosfären, men var förbjuden att göra detta. Det betyder att vid tiden för Age of Ultron , ville Marvel inte visa Hulk som bara flyger utanför världen, vilket tyder på att detta inte kommer att bli hur Hulk skulle komma till ett annat rike i < em> Thor: Ragnarok .

        
    ___