AC strömmen lämnar strömbrytaren, men ingen växelström till nätaggregat i badrummet (och detta badrum är huvud / bly i daisy chain)

1

Bakgrund :

1) Gästkonsolens enda behållare är GFCI. Denna enda behållare är ledningsbehållaren i daisy chain till 3 nedströms behållare i Master Bath. Hus byggt 2001; byggare gjorde det här sättet.

Händelse : Kvinna pluggar hårtork i slutet av linjehållaren i Master Bath; kretsavbrott inträffade. Den dedikerade strömbrytaren (märkt "Bath GFCI") för denna krets tycktes inte resa. Återställ Bad GFCI-brytare oavsett OCH varje enskild enskild brytare och sedan huvudbrytaren.

2) Använd multimeter för att testa (3 gånger) den dedikerade brytaren för "Bath GFCI" i panelen (förutom alla andra strömbrytare i panelen) - alla verkar fungera.

3) Mutlimeter visar 120V som lämnar brytaren "Bath GFCI" för denna krets. Men ingen strömförsörjning till gästbadkablarna.

Speciell anmärkning: Kan inte hitta en uppströms behållare till Gästbadrum - vi kontrollerade alla andra behållare i hela huset - alla fungerar (inklusive de som är GFCI) utom självklart för de tre behållarna i Master Bath (som ligger nedströms till Gästbadet för konfigurationen av GFCI-mönsterkedjan).

Fråga / Problem: Om korrekt 120v växelström lämnar strömbrytaren som är avsedd för denna "Bath GFCI" -krets, varför finns det ingen växelspänning / ström kommer in i gästbadet strömförsörjning / hot / ledning ledningar (vilket slutligen matar mästerbadsbehållare)? Observera att jag tog bort GFCI-uttaget / uttaget från Gästbadet och det finns ingen växelström i den faktiska strömförsörjningen / hot / lead-ledningen. Testad med multimeter och spänningstester.

Jag har sedan satt ledningshylsor på det synliga kablet i Gästbadet och stäng av strömbrytaren om kraften till linjen mirakulärt återställs av gudomlig ingrepp (eller en elektriker). Detta är nötter. Och tack för någon insikt som någon kan ge.

    
uppsättning Dazed and slightly confused 06.08.2017 22:45

3 svar

1

Först vill jag tacka de av er som svarade med de utmärkta råden. Och efter att ha kontrollerat kontinuiteten som föreslagits var det kontinuitet!

Det fanns dock ingen kontinuitet i neuronerna i min hjärna tills när jag insåg att de två badrumsbehållarna på övervåningen kan vara uppströms på samma 20-krets kakelkrets för 20 kedjor för de två badrummen på nedervåningen. De var - jag är en idiot.

Men i mitt neophyte försvar hade elpanelen två separata kretsar tillägnad dessa två övervåningen badrum märkta "Upstairs bad # 1" och "Upstairs bad # 2". Jag antog att de var för behållare och belysning. Det är uppenbart att lampor och behållare på övervåningen inte delar samma krets, eftersom de flesta inte vill att lamporna ska gå ut när GFCI-utloppen tar ut behållarna.

För att hålla två separata GFCI-grenar på kretsen (en gren för de två övervåningen badrummen och en gren för de två nedre badrummen) går den heta linjen och den neutrala ledningen från den elektriska panelen till uppvärmningsbadet # 1 GFCI-behållare. Linjerna sätts in i respektive respektive hål på baksidan av behållaren (de är klämma och skruva, inte rena backstab). Det finns dock också ett annat neutralt / hett par (från / till downtairs gästbad GFCI-behållare) som är ansluten till respektive linjehål på baksidan av GFCI-behållaren på övervåningen # 1. Så jag har två neutrals och två svarta in i linjesidan skruv / klämhål i övervåningen bad # 1 GFCI behållare. Och på samma övervåningen badkar # 1 behållare är laddningstrådanslutningen för att ge GFCI-skydd till nedströms badrum # 2 behållare.

Det var galen att räkna ut, men jag förstår det.

Jag var tvungen att byta ut badkar nr 1 ("Workhorse" -tillförseln, klyvning, lastbärande) GFCI-behållare, eftersom den heta / svarta linjen sätter in / hålbärande kraft till nedervåningen gästbadet sköt. Varför blev det skott? Sannolikt på grund av min fru beskattning, de senaste tre åren, 20AMP-kretsen och vårt mästarbad 15 AMP-uttag (på samma krets) med: (1) hennes överprissatta salong hårtork (som kan torka en Wookie i sekunder platt och låter som en F14-motor), (2) och en "hårplattform" krulljärnsanordning, och (3) ett klädjärn - allt igång samtidigt! Hon hade ett litet mini-tre utlopp remsan ansluten till 15Amp-uttaget för att köra alla dessa objekt samtidigt. Mini tre utloppsremsan ligger nu i papperskorgen. Jag hade ingen aning att hon slog så många ampere (samtidigt) i kretsen och uttaget! Och jag installerade en 20AMP-behållare i vårt master badrum och förklarade varför vi inte vill vrida alla dessa höga amp-objekt samtidigt på samma krets.

Ledsen för det långa inlägget, och tack igen för det utmärkta rådet.

tack.

    
svaret ges 09.08.2017 09:41
0

gör vad han sa och om du har forts. mellan trådarna har du ett annat problem någonstans. Jag skulle kontrollera att du är korrekt på det faktum att det är den 1: a i kedjan. Bara det faktum att det återställs säger något. vanligtvis utan makt gör de det inte. du kan behöva få en trådspårare för att hitta den. finns det några fler uttag mellan 2. Jag skulle kolla dem bara för att se till att de inte fångats på kretsen.

    
svaret ges 07.08.2017 14:40
0

Jag hittar detta problem på tusenskedjiga behållare ganska ofta där backstickar används. Kontrollera den sista arbetsbehållaren när strömmen är avstängd och ta bort den svarta tråden och vitneutralen. Om antingen kommer ut eller ser ut bränt på isoleringen är det där problemet är. Från din fråga trodde jag att GFCI hade makt och var ok? Om inget fungerar och GFCI är det första uttaget kan det vara att förbrukningsanslutningen bränts eller släcktes. Den sista möjligheten är att nyare GFCI-utlopp misslyckas om kretsarna i GFCI har misslyckats kommer det inte att strömma sig själv eller belastningsterminalerna. Du kan kontrollera 120 på terminalerna för att verifiera detta.

    
svaret ges 07.08.2017 15:16

Läs andra frågor om taggar