How kan disciplin användas för att sikta vapen?

5

Min vän är en cryomancer och argumenterar med Discipline för att sikta pistoler, är detta möjligt? Kanske som en stunt eller något. Det skulle vara som omvänd att använda pistoler för att rikta en förtrollad föremålseffekt i stället för disciplin.

    
uppsättning Moireth 07.08.2014 12:39

4 svar

15

Stunts

Jag skulle hävda att detta faller perfekt under tillämpning av stunts - med hjälp av en färdighet i stället för en annan. Från Din berättelse s.147:

The first possible use for a stunt is to broaden a skill by giving it a new trapping. Often this is a trapping that’s “transplanted” from one skill to another. Sometimes this trapping may need to be modified, or made more circumstantial, in order to fit its new skill.

Men den fråga jag fortfarande har är, vad är den fiktiva motiveringen för detta? Varför ska någon som har förmåga att hålla ihop komplexa mentala konstruktioner vara bättre på att lägga en kula på en viss plats? Priset på en stunt (refresh) Jag tror är ett rimligt pris för denna förmåga, speciellt om det är i begränsade omständigheter:

  • Kan använda Discipline för att skjuta en pistol när ... eller
  • har en annan stunt (eller två) som förutsättningar Disciplined Shooter gör att tecknet kan skjuta en pistol med Discipline, kräver Stabil på ritningen ...

Detta är allt förutsatt att ett bra svar på ovanstående fråga kan utarbetas. Kom ihåg att Fate Mechanics ger stöd för fiction, inte tvärtom.

    
svaret ges 07.08.2014 15:34
11

Inte

Du använder pistolens skicklighet för att använda pistoler, det är så enkelt. Låter som att din vän / spelare försöker få dig till huset något för att göra hans karaktär mer kraftfull. Även med en aspekt att göra detta skulle det vara för kraftfullt och potentiellt spelbrott.

Disciplin skickligheten betyder inte utlösningsdisciplin. Det är en representation av din karaktärs mentala disciplin, medan Guns är en representation av den mentala och fysiska förmågan att skjuta och upprätthålla skjutvapen.

Magiska användare i Dresden Filer har tillgång till otroligt starka förmågor, men det kompenseras av deras låga uppfriskningar och deras tendens att inte ha så många färdigheter som högutbildade (och stunts) som en ren dödlig skulle. I bästa fall tror jag att han kunde ge sig själv +2 till vapen med en stunt som hade lite pre-req och smaklikt matchade hans karaktär.

    
svaret ges 07.08.2014 15:13
3

Det här är vad stavar är för!

Ett av de grundläggande syftet med stava i DFRPG är att låta dig använda dina gjutningsförmåga i stället för någon annan mer vardaglig skicklighet, till kostnad för tid och stress. Så medan en dödlig detektiv bara kan utreda en brottsplats effektivt om han har ställning i rätt kompetens, kan en trollkarl undersöka den brottsplatsen lika effektivt - om inte mer - men det tar honom tid att ställa upp ritual och kosta honom stress för att kasta den.

Så ett tecken kan skapa en stavning som låter honom "sikta pistolen med zen-liknande fokus" eller vad spelarens motivering är (jag har svårt att se hur en cryomancer kan motivera detta). Men det är en stavning, med alla komplikationer och kostnader som medför. Kanske är det en av de rår han lär sig.

    
svaret ges 07.08.2014 15:38
2

Det finns bara en omständighet som jag kan se att Disciplin används för att hjälpa till med skjutvapen, och det är genom att använda Kombinera färdigheter regeln från YS127. Detta innebär att karaktären distraheras eller annars i en situation där hans fokus kan vandra. Medan jag tittade på de tillfälliga aspekterna för saker som Ligga i väntan eller Över mina synpunkter där ett tecken som väntar en längre tid att snipe kanske behöver Disciplin att stanna på plats , blev det helt klart mer av en kombinerad roll. Karaktären skulle behöva Discipline för att hjälpa / hindra deras rulle för att stanna perfekt och tränade på ett mål.

Annars verkar detta som ett kraftspel med den lilla informationen om situationen i frågan, och bör inte göras

    
svaret ges 07.08.2014 15:59