How kan mat tillagas 1-2 timmar sedan effektivt uppvärmd i en mikrovågsugn?

3

Jag tillgodoser och lagar mat för kunder. Nyligen har jag en ny kund och jag levererar maten allt förkokt och redo att äta. De får inte äta en timme eller mer efter att jag levererat maten.

Exempel på en måltid: Herbbräda nya potatis, rostad asparges och bakad / rostad lax.

Vad är det bästa sättet att värma upp eller värma upp dessa rätter i en mikrovågsugn?

(Jag frågar detta eftersom de är i slutet av 80-talet och början av 90-talet och försöker använda ugnen har inte visat sig vara framgångsrik utan att antingen överkoka maten eller inte få det tillräckligt varmt för att njuta.)

    
uppsättning grillerdude 20.03.2012 23:09

2 svar

2

För mig använder jag mikrovågens ströminställning. Detta är ibland en missförstådd funktion. När du inte ställer in strömnivån är den 100%. Det betyder att under 100% av koktiden är magnetronen inne i mikrovågsugnen aktiv och utstrålar maten. Om du ställer in effektnivån till 10, då är det inte under koktiden att magnetronen är aktiv hela koktiden, utan den kommer att vara aktiv under 10% av tiden. "Power" är en dålig term eftersom den inte påverkar magnetronens effektnivå. Det påverkar hur lång tid det är aktivt.

Det här är bra att veta om du förstår att mikrovågsenergin inte tränger in mycket djupt i maten. Den går in i ca 1 till 2 tum. Det betyder att ytan på maten blir väldigt het när magnetronen är på, men de djupare delarna blir inte heta. Du använder detta till din fördel genom att ställa in en lägre effektnivå som gör det möjligt för värmen att genomföra maten naturligt när magnetronen inte är aktiv. Det är ett sätt att värma hela produkten utan att spränga utsidan av den.

Om du mikrovågar något tjockt, minska strömmen och öka tiden.

Om du har en säker mikrovågshylla, använd den! Det gör att mer mikrovågsenergi kan komma i beteende med mer av din matyta. Vågorna "studsar" inuti lådan, så att vara på en hylla gör det möjligt att våga bounce under den och slå ner på maten.

    
svaret ges 30.03.2012 21:39
1

Jag föreslår uppvärmning av maten som omfattas av mikrovågsugnen.

Detta förhöjer inte bara uppvärmningsförfarandet utan håller också fukt in. Och eftersom du lagar matlagning kan du kanske experimentera med kortare koktider för att inte koka upp din måltid.

    
svaret ges 21.03.2012 00:58

Läs andra frågor om taggar