Temperande choklad misslyckas!

2

Jag har provat flera gånger att temperera choklad och varje försök har misslyckats. Jag kan inte räkna ut vad jag gör fel. Jag köpte kvalitet couverture choklad tänkande som var problemet och jag kan fortfarande inte göra det. Jag följde riktningar och temperaturer exakt. Värme, kyla, värma igen, rör om som galen. Jag försökte såddsmetoden och utan sådd, tänkte kanske den choklad jag använde hade blommat. Chokladen kommer inte att ställas om jag inte lägger den i kylskåpet och så snart den berörs börjar den smälta. Jag måste lära mig att göra det och jag har ingen aning om vad jag gör fel.

    
uppsättning Jessika 26.03.2016 01:28

1 svar

1

Det verkar som att allt gick bra och din choklad är tempererad trots allt.

Choklad av hög kvalitet har inget annat fett utan kakaosmör, och puffer har mycket mer kakaosmör än en chokladkaka. Det här ger det den "snygga" känslan när den är biten, och det som gör det smälter i munnen (och i dina fingrar) direkt. Kakaosmöret i härdat choklad har en smältpunkt på ca 32 Celsius, 5 grader lägre än människokroppen, och du kan inte hålla den i dina fingrar för länge.

Om du inte vill att detta ska hända, måste du använda något annat. Billiga bakverkchoklad ska vara en bra ersättning - den har också mycket hög fetthalt, men det använder vegetabiliskt fett, inte kakaosmör, och det är svårare och mindre smält. Barchoklad kan också fungera, men beroende på vilken du väljer, kommer det antingen att ha för mycket fetthalt fasta ämnen, eller tillsatt fett av fel (mjuk) typ. Beroende på var du bor kan det också vara vaxartat - det är vanligt, till exempel i USA.

Distämerad choklad är kornig, sandig och har blomman (en smutsig vit pulverlack). Så länge du inte har dem, är din choklad bra, oavsett vilken typ du tog.

    
svaret ges 28.03.2016 20:21

Läs andra frågor om taggar