Hem > V > Var Kommer Persilja Ifrån?

Var kommer persilja ifrån?

Persilja är inte känd som vildväxande, utan har troligen uppstått som en kulturväxt i sydöstra Europa eller sydvästra Asien.

Läs mer

Relaterad

I vilken ordning kommer X-men?

X-Men: First Class utspelar sig 1962, X-Men: Days of Future Past utspelar sig 1973 och X-Men Origins: Wolverine utspelar sig 1979.

Vad betyder persilja?

Persilja betyder ungefär detsamma som dumhet. Dessutom, vad är dillar? Används i vardagligt tal.

Ordet dilla är en synonym till gagga och svamla och kan bland annat beskrivas som ”pratar strunt”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dilla samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Därefter, var på väg?

Frasen på väg är synonymt med nära och kan bland annat beskrivas som ”under pågående resa”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av på väg samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket. Med detta i åtanke, när kom persilja till sverige? Persiljan är en av våra äldsta kulturväxter. Den kommer från Medelhavsområdet och kom till Sverige på 1700-talet. Den har använts både som trolldoms- och läkeväxt och senare som älskad kryddväxt.

Relaterad

Vad är skillnaden mellan persilja och bladpersilja?

Den krusade persiljan och bladpersiljan är de två typerna av persilja. I likhet med namnen har lockig persilja och bladpersilja släta blad. Smaken är densamma.

Varför växer inte persiljan?

Inomhus blir persiljan sällan lika stor och frodig som utomhus. 2–3 skördar kan du säkert få till innan plantan inte orkar växa vidare. Tillräckligt mycket jord – gärna 10 cm djup eller mer – ljus och näring skapar förutsättningarna för en frisk planta. Gärna växtbelysning, särskilt under vinterhalvåret. Vad är skillnaden mellan persilja och bladpersilja? Det finns två olika sorters persilja; kruspersilja och bladpersilja. Precis som namnen så har kruspersilja krusiga blad och bladpersilja släta blad. Smaken är ungefär densamma.

Vad är skillnaden mellan persilja och koriander?

Koriander / koriander är också känd som "kinesisk persilja" vilket antyder att de är lika men inte riktigt desamma. Persiljan som du antagligen brukar tänka på har skrynkliga, lockiga blad och används ofta som garnering. Koriander har plattare blad och starkare smak och arom. Man kan också fråga Är det självklara? självklar

självklar

adjektiv
positiven självklar
ett självklart
den|det|de självklara
komparativen|ett|den|det|de självklarare

Man kan också fråga vad menas med givande?

Givande betyder i stort sett samma sak som lönande.

By Rheta

Liknande artiklar

Kan man bila till England? :: Hur dansar man flamenco?
Användbara länkar