Spelböcker för fotbollsbrott för fotbollsspelare ungdomar

Det finns inget behov av att uppfinna hjulet på nytt när du skapar en fotbollsoffensiv spelbok. Oavsett vilken typ av brott, tränare använder en mängd numreringssystem som har funnits nästan lika länge som själva fotbollsspelet.

Fokus är att diagram och namnge varje spel så att det enkelt kan läras ut och snabbt kännas igen av spelarna.

Hålnummerering

Det finns två traditionella nummersystem som tränare känner till på alla nivåer av tävlingen:

  • Wing-T-system: Vid användning före införandet av själva Wing-T blev systemet synonymt med Tubby Raymonds Delaware Wing-T-schema. Varje hål, utrymmet mellan spelarna på linjen scrimmage (LOS), har ett bestämt nummer och börjar till höger. ('1' hål i området utanför den sista mannen på höger sida av LOS, '2' hål är mellan mottagaren och rätt tackling, etc.)
  • Udda / jämnt system: Detta system använder mitten som startpunkt för hålnumrering; jämna siffror till höger om mitten och udda siffror till vänster om mitten. ('2' hål mellan mitt och höger skydd, t.ex.)

Numrerar bakfältet

1 = Quarterback

2 = Primär löpback (Tailback eller vänster halvback)

3 = Fullback

4 = Wingback eller höger halvback

Skriv mottagarna

Y = Tight End

X = Split End, bred mottagare av svag sida Tight End

Z = Spelmottagare eller flanker

Använd beskrivande ord

  • 24-Lead instruerar backen att leda blocket för '2' bakåt genom '4' hålet.
  • 26-Power instruerar vänstervakt att dra och följa backblocket på backen genom "6" -hålet, där "2" -backen tar emot handoff.
  • 17-X Reverse instruerar quarterbacken att springa mot '7' hålet. Istället för att fortsätta med sopningen överlämnar han till "X" -mottagaren som kommer att springa i omvänd riktning.