Kanneband och hemlagade instrument

Om du letar efter ett sätt att introducera dina barn till hemlagad musik finns det inget bättre sätt än med hemlagade instrument. För musiker med en kreativ böjning kan varje objekt förvandlas till ett instrument.

Kannabandet är en unik amerikansk musikinstitution som började som en massa hushållsredskap. De första kannebanden bildades i områdena runt Memphis av utomordentliga vaudeville-underhållare. Musikerna var ofta fattiga, så det var en nödvändighet att improvisera och skapa egna instrument.

Jugband var vanligtvis gatukonstnärer som spelade i hopp om att tjäna pengar från förbipasserande.

Ett kannaband är ett perfekt ämne för en tvärvetenskaplig enhetsstudie. Kannabandet lämpar sig för en rad ämnen, inklusive naturvetenskap, matematik, historia och geografi. Till exempel:

  • Vetenskap: Hur producerar vibrerande material ljudvågor i luften?
  • Matematik: När du delar upp strängen på en tvättbas, ger den en annan ton. Se om du kan ta reda på vilken bråk som är relaterad till vilken ton av den musikaliska skalan.
  • Historia: Utforska armonica, ett instrument som uppfanns av Benjamin Franklin baserat på ljudet av musikaliska vattenglas.
  • Geografi: Vilka är några hemlagade instrument som finns i andra länder?

Och naturligtvis är att skapa musikinstrument ett utmärkt sätt att lägga till praktiska aktiviteter i din musikstudie. Du kan skapa ditt eget kannaband med föremål som finns runt huset eller i järnaffären. Här är vad du behöver:

Tillbringaren

Hornsektionen i bandet spelade rätt, låter som en livlig trombon. Traditionella krukor av stengods ser bra ut, men behållare av lönnsirap i plast eller mjölkkanna är lättare (och okrossbara) och fungerar lika bra.

Att spela: Håll kanten på kannan lite bort från munnen, handväska dina läppar och blåsa direkt i hålet. Var beredd att göra ett oförskämt ljud, eller till och med spotta, för att skapa ljudet. Byt anteckningar genom att lossa eller dra åt läpparna eller genom att flytta kannan närmare eller längre bort.

Tvättställsbassen

Detta stränginstrument består av en sladd som sträcker sig från ett metallkar på golvet till toppen av en upprätt träpinne. Vårt använder en metallhink i barnstorlek, ett kvasthandtag och lite färgglatt tunn, mjuk nylonsnöre. Följ bara dessa anvisningar:

  1. Gör ett litet starthål med hammaren och spiken i mitten av hinkens botten med hinken upp och ner.
  2. För in ett litet ögonbult i hålet, med öglan uppåt, med en mutter ovanför och under för att hålla den på plats.
  3. Fäst ena änden av sladden till öglan i ögonbulten.
  4. Täck den nedre änden av kvasten med en gummipinne för att förhindra att den glider. Vila kvasten med gängad ände på hinkens kant. Fäst den lösa änden av sladden på toppen av kvasten så tätt som möjligt.

Att spela: Håll pinnen nära axeln, lägg en fot på hinkens kant för att hålla den på plats och dra i snöret. Byt anteckningar genom att luta pinnen eller genom att trycka strängen mot pinnen som om det vore en gitarrs greppbräda.

Tvättbrädan

Raspinstrument tillhör slagverksfamiljen. Vår "Dubl Handi" ståltvättbräda från Columbus Washboard Company kostar $ 10 i en antikvitetsbutik, men en ribbad färgrullbricka eller slaktkärl kan ersättas med en nypa.

Att spela: Tvättbrädan spelas genom att skrapa något styvt mot ribborna på metallytan, till exempel en fingerborg eller en vispkvast.

Musikaliska skedar

Genom att klicka på ett par rygg-till-rygg-teskedar, även ett slagverk, kan du lägga till en fantastisk rytm i ditt band.

Att spela: Tricket är att hålla skedarna ordentligt i näven, handtagen tryckta mot din handflata, med pekfingrets knog däremellan, vilket ger ett utrymme på ungefär en halv tum. Stå med en fot uppåt på en pall och slå handen med skedarna upp och ner mellan låret och handflatan. En bup-bup-bup, bup-bup-bup, som en hästs hovar som klackar, ger en fin takt.

Kamma och mjukpapper

Detta kazoo-liknande instrument fungerar på samma princip som den mänskliga rösten. Papperet vibrerar för att skapa ett surrande ljud, precis som stämbanden vibrerar när du pratar eller sjunger. Hitta en kam med tunna flexibla tänder. Vik en bit mjukpapper eller vaxpapper i hälften och skär sedan det vikta arket så att det passar kammen. Håll kammen och dra papperet över den och låt papperet hänga löst.

Att spela: Lägg din mun och säg "gör gör" tills du känner att pappret stickar mot dina läppar. När du har fått grepp om det kan du prova att sjunga toner och använda olika stavelser för att ändra ljudet.

Vad man ska spela

När ditt band har samlats kan du prova några traditionella melodier - desto roligare desto bättre! Det här är din chans att borsta på gamla låtar som "Hon kommer att komma runt berget" och "Åh, Susanna."

Och om du vill prova några andra typer av improviserade instrument kan du hitta massor av inspiration. Till exempel använder scenmusikalen STOMP push-kvastar, matchböcker och målarskrapor för att skapa rytm. Och Blue Man Group spelar låtar på instrument gjorda av PVC-rör och båtantenner. De bevisar att det finns musik i nästan alla objekt du kan tänka dig.