Orianthi biografi – Michael Jackson gitarrist

Sedan den sista övningsvideon Michael Jackson "This Is It" har släppts har människor pratat om den kvinnliga gitarristen som presenteras tillsammans med Jackson. Hennes namn är Orianthi Panagaris, och när dessa videor spelades in var hon knappt 24 år gammal.

Född i Adelaide, södra Australien den 22 januari 1985, började Orianthi spela gitarr vid sex års ålder. När gitarristen var 11 år såg hon Carlos Santana spela och ägnade sig åt elgitarren. Vid 15 hade Orianthi lämnat skolan för att koncentrera sig på att spela musik på heltid. Samma år öppnade Orianthi för Steve Vai, och när gitarristen var 18 hade hon delat en scen med Carlos Santana. Uppenbarligen var Santana imponerad - han citerades "Om jag skulle ge stafettpinnen till någon, skulle hon vara mitt första val."

Att vara ett seriöst Santana-fan är det inte förvånande att Orianthi också väljer att spela en Paul Reed Smith-gitarr. För att lära dig mer om hennes redskap, läs den här översikten över Orianthis gitarrer från Love-orianthi.com.

Om du vill se fler bilder av Orianthi i aktion har du tur ... gitarristen har ett YouTube-konto där hon lägger upp klipp av sitt spelande och till och med några korta gitarrhandledningsvideor.

Orianthi var förståeligt upprörd över Michael Jacksons död. Gitarristen kommenterade på sitt Twitter-flöde att "en stor del av musiken dog idag, en så otrolig artist och person som har inspirerat så många och väckt glädje i så många människors liv". Om du vill höra mer från Orianthi kan du prenumerera på hennes Twitter-flöde.

Om du är intresserad nog att vilja lära dig mer, har Orianthi en MySpace-sida där du kan lyssna på och ladda ner gitarristens musik.