Hur man går med i professionell bowlerföreningsturné

Många amatörer har spelat bra spel och tänkt: "Jag kastade bara en bättre poäng än proffsen gjorde på TV den här veckan - jag borde bli pro bowler."

Det är inte så enkelt, men det är möjligt. Innan du ens kan överväga att ansöka om medlemskap måste du uppfylla minst en av tre kvalifikationer:

  1. I genomsnitt 200 eller bättre, med minst 36 spelade bollar, under din senaste ligasäsong.
  2. Genomsnitt 190 eller bättre i en sportliga som sanktioneras av United States Bowling Congress (USBC).
  3. Kontanter i en Professional Bowlers Association (PBA) regional turnering som icke-medlem.

Gå med i pba-turnén

Låt oss anta att du hade 210 i genomsnitt under din senaste ligasäsong och därmed uppfyller minimikravet på kvalificering. Detta garanterar dig inte en plats i varje turnering som går upp mot Chris Barnes och de andra undantagna bowlarna.

Bowlers vill få undantag eftersom det betyder att de kan spela i alla PBA-evenemang under hela deras undantag utan att behöva gå igenom Tour Qualifying Round (TQR). En undantagen bowler kan välja vilka PBA-turneringar som helst och garanteras en plats. Du kommer fortfarande att omfattas av TQR.

Om du väljer ett standardmedlemskap är du berättigad att spela i tre regionala turneringar och tre kvalificeringsrundor i PBA-turneringen, plus tre eller fler öppna PBA-evenemang.

Om du väljer ett fullständigt medlemskap är du berättigad att spela ett obegränsat antal regionala turneringar och PBA-turneringens kvalificeringsrundor.

Turneringens kvalificeringsrundor

PBA Tour-evenemang har ett visst antal platser tillgängliga. Undantagna bowlers fångar dessa platser efter behag, och alla platser som finns kvar är tillgängliga för vinnarna i TQR. Du och dina andra konkurrenter kommer att tävla i TQR, som kan ses som en turnering före turneringen. De bästa bowlingarna från den här omgången gör det till det verkliga evenemanget. När du väl är inne är du inne och du har lika mycket möjlighet som Walter Ray Williams Jr. att dra ut en seger.

Målet för alla pro bowlers är att få ett undantag. Du får välja vilka evenemang du vill spela, och du behöver inte gå igenom den ansträngande TQR för att komma in.

Det finns några sätt att få ett undantag på PBA Tour.

  • Vinn ett stort mästerskap (US Open, Champions Tournament, USBC Masters, PBA World Championship), vilket är värt ett flerårigt undantag.
  • Vinn en PBA Tour-standardtitel.
  • Placera i föregående säsongs World Point Ranking-lista, minus de som redan har fått undantag, upp till maximalt 42 bowlers.
  • Led medlemmar som inte är undantagna (bland bowlers som regelbundet bowlar i TQR) på World Point Ranking-listan.
  • Avsluta topp 7 i föregående säsongs PBA Regional Players Invitational.
  • Återuppta ett tidigare undantag efter en medicinsk eller svår uppskjutning.
  • Få ett undantag från Golden Parachute från PBA, tilldelat en icke-undantagen spelare av PBA-ledning.

Din bästa chans är att komma igenom TQR tillräckligt många gånger för att du antingen vinner en turnering eller samlar poängen. Att slå Norm Duke för en turneringstitel kommer inte att bli lätt, men det blir aldrig en professionell idrottare.

Att vara en pba-undantagen bowler

Vid den här tiden kan du delta i vilken PBA-turnering du vill och garanteras en plats i turneringen. Du måste dock tjäna ett undantag varje år (såvida du inte vinner en major, i vilket fall du förblir befriad i två eller tre år, beroende på turneringen).

Att bli professionell bowler är mycket svårare än de flesta människor inser, och det är sannolikt nästan lika svårt att vara en professionell bowler.

Men om du är tillräckligt bra, och du vill ha det, är möjligheten där.