Did Jim sätta ner företagets jobb?

8

I avsnittet Season 3 Finale of the Office-avsnittet "Jobbet" , Michael, Karen och Jim (och vi lär oss senare Ryan) alla ansöker om ett jobb hos företag. När Jim är i sin intervju, är det klart att David Wallace är imponerad av honom och Jim verkar intervjua mycket bra men verkar också fatta beslutet att dumpa Karen och slutligen döpa Pam medan han är i intervjun.

Vi ser honom hitta Pams anteckning till honom och prata om hur mycket han uppskattar vänskapen vid Scranton-filialen och sedan skär det till honom att köra ensam och så ser vi honom tillbaka på kontoret i Scranton och ber Pam att äta middag med honom. Lämnade han Karen i New York? Det är en annan fråga självklart och inte vad jag frågar här.

Vad vi inte ser är David Wallace någonsin erbjuda honom jobbet. Jag fick intrycket av att han erbjöds jobbet men slog det ner så att han kunde stanna i Scranton och date Pam, och så erbjöd de jobbet till Ryan eftersom han var det enda valet kvar. Finns det några bevis på att Jim erbjöds jobbet? Var det någonsin nämnt senare i utställningen eller i en intervju?

    
uppsättning sanpaco 07.09.2018 21:15

2 svar

4

Så jag fortsatte att titta på och den här frågan besvaras i Säsong 4 Episode 3 "The Launch Party"

Michael: Doesn't it piss you off sometimes that little twerp got the promotion over us?

Jim: Oh, actually I withdrew from consideration.

Michael: Yeah, I withdrew too.

    
svaret ges 12.09.2018 07:39
2

Jag har inget officiellt citat från Byråns beslutsfattare men genom att logiskt avleda ser det ut som att Jim gick ut ur intervjun halvvägs när han såg Pams brev och berättade David Wallace att inte överväga honom för företagsposition.

Det fanns 4 kandidater, Michael, Karen, Jim och Ryan. Michael, gick ut ur intervjun och bad David att inte överväga honom för jobbet. Vi vet inte när Ryan gick in för sin intervju. Han kanske har gått in före eller efter alla andra. Men ingen av dem hängde runt företagets kontor för resultaten. Detta tyder på att David tog lång tid att granska sina intervjuer och välja kandidat till jobbet och sedan utvalda Ryan över Karen. Så fungerar intervjuprocessen, nej?

Bestämningen, säkerheten och tydligheten på Jims ansikte när han interfererade med Pams intervju i konferensrummet tyder på att han fattat beslut att stanna hos Scranton och förmedla det till David under hans intervju.

TL; DR; Jim erbjöds aldrig företagsledningen, han gick ut av intervjun halvvägs och tog bort sig från överväganden.

    
svaret ges 08.09.2018 08:17