How fungerar WiFi på ett flygplan?

34

Jag har märkt att när ett WiFi-system sätts upp på ett flygplan, läggs en liten bulbstruktur. Vad innehåller den och hur fungerar det här WiFi-systemet?

    
uppsättning Madhav Sudarshan 19.05.2015 13:33

1 svar

38

Den lilla glödlampan rymmer antennen som tillhandahåller satellitkommunikationen för internetlänken.

Inom flygplanet ger flera trådlösa åtkomstpunkter en WIFI-signal till passagerarens utrustning. De trådlösa åtkomstpunkterna är anslutna till ett centralt modem som i sin tur är ansluten till sändarenheten. Transceivern använder takantennanten för att kommunicera med en geostationär satellit.

källa: dailywireless

källa: Flightglobal

Antennen är en liten maträtt eller fasad array som riktar sig till kommunikationssatelliten med servomotorer och / eller elektronisk strålstyrning. Antennkontrollsystemet tar emot information om flygplanets position och inställning för att beräkna det relativa läget till de geostationära satelliterna som tillhandahåller internetkommunikationssignalen.

Det finns också system tillgängliga på marknaden som använder ett markbaserat nätverk för att kommunicera med internet. Dessa system kan inte ge global täckning eftersom flygplanet måste vara i linje med radiosyn av en markbaserad antenn.

    
svaret ges 19.05.2015 14:15