How har det hänt detta för Maul så fort?

10

I klonkrigen var Maul en kraft att räkna med (även i den första filmen).

Obi-wan and Maul have had prolonged fights....even sometimes Anakin and Obi-wan vs. Maul. And in the film Obi-wan and his Master vs. Maul. He always held his own there easily.

Men i rebeller

He was cut down during the first strike of the battle. With absolute ease as it seemed.

Så såg det ut som

Obi-wan's abilities grew exceptionally compared to Mauls.

Så min fråga är att det finns någon anledning till detta? Som Maul sitter säkert inte på sin baksida utan någon utbildning under åren mellan kriget och rebellerna.

    
uppsättning Thomas 24.03.2017 07:47

2 svar

8

De viktiga berättelserna är att Obi Wan ändras till samma ståndpunkt som används av Qui Gon, och sedan angriper Maul med strejker som liknar dem som han använde mot Qui Gon. Sedan flyttade Maul för att blockera Kenobi's overhead-strejk, precis som han gjorde mot Qui Gon. Detta var det drag som skapade öppningen som Maul brukade döda Qui Gon. Men Kenobi slår upp dubbelsebäraren och skär genom den och Maul. Så kampen är en rekreation när Maul dödade Qui Gon men Kenobi har funderat på hur man slår Mauls teknik.

Du kan läsa mer in i det här, som kanske Maul ville förlora, eller att det är en metafor för att Kenobi har lärt sig från det förflutna medan Maul är fångad av det.

    
svaret ges 24.03.2017 21:26
2

Maul är en tragisk karaktär både in-univers och out-of-univers

In-univers

Maul hade stora förväntningar på livet, han var lärling till Palpatine, en dag skulle han bli Sith Master och styra galaxen. Naturligtvis vet vi nu det var inte vad Palpatine planerade, men Maul fann bara det senare, när han blev besegrad och övergiven. Maul lyckades återuppbygga sig (bokstavligen och figurativt) med hjälp av sin mor och bror. Han var återigen på väg att förvärva makt när han skapade Shadow Collective, och till och med fick han några hämndsmord på Obi-Wan Kenobi när han dödade sin kärlek Satine Kryze. Men än en gång blev allt förstört i en blix, Palpatine dödade nästan sin bror, besegrade honom och förstörde sin organisation. Maul förlorade också sin mamma och även hans klan (Nightsisters och Nightbrothers).

I rikets ålder har vi en ensam och bruten halvman som söker desperat hopp om hopp. Allt han försökte i livet gick för att förstöra, och han försöker desperat hitta någon mening i livet. Han vill ha hämnd mot Sith och han vill ha något arv, men även det misslyckas kan han inte ens övertyga Ezra Bridger att gå med honom. När han fick reda på att Kenobi fortfarande lever, så plötsligt det som ett hopp för honom. Han och Kenobi är av samma ålder, Kenobi hade också några dåliga raster i livet men han lyckades hålla sig lugn och värdig. I den sista dialogen innan duellen kunde du känna Mauls avund ("Och vad har du?"). Maul känner av att hans gamla motståndare skyddar någon (Vald) och vill ta Kenobos plats men inuti vet han att det är omöjligt. Som en Dark Side-användare drar Maul på sitt hat, men hans hat misslyckas med honom. Kenobi har egentligen inget annat än hans syfte att skydda hoppet mot galaxen. Och Maul kan inte hata det, för han vet att detta bara är en väg till sin hämnd. Så, angriper Maul halvhjärtat, oförmögen att låta det gå eftersom det bara är det som håller honom levande. Och än en gång, oförmögen att fokusera det helt på Kenobi. Kenobi är nu bara "ökenrott", mirage. Så bara vägen till honom är döden - han vill subconsiussly avsluta den där den började, på Tatooine under Twin Suns.

Utanför universum

Maul uppträdde ursprungligen bara i en film, Phantom Menace. Han uppstod i Clone Wars-tv-serien eftersom de behövde en stor och intressant antagonist som inte var endimensionell skurk. Klonkriget kom efter Siths Revenge, så andra stora karaktärer var redan förutbestämda (förutom kanske Asajj Ventress). Därför gav Maul skapare av Clone Wars viss frihet, men det betyder också att han skulle behållas från att ändra huvudlinjen. Därför skulle han aldrig uppnå stor betydelse, och eftersom han visste stora tecken (Palpatine, Kenobi, i mindre grad även Anakin) kunde han inte lämnas levande under tidslinjen New Hope. Även skapare av rebeller antydde att han var för stor för att kunna hållas vid liv. Det är synd. Rebels är mer barns show, så i stället för några ganska dumma fyllnadsepisoder arbetade de inte mer på Mauls historia, men vi fick vad vi fick.

    
svaret ges 25.03.2017 13:05