Can en succubus flyga när i en annan form?

11

En succubus har förmågan

Ändra form (Su): En succubus kan utgå ifrån någon form av liten eller medium humanoid.

Den har också den naturliga förmågan att flyga (50 ft, genomsnittlig manövrerbarhet). Förlorar den detta i en annan form?

Jag föreställer mig att det förlorar förmågan, för (1) dess förmåga att flyga bygger på att använda sina vingar, och (2) dess förmåga ändrar succubusens verkliga form. Men jag kan inte backa upp något av dessa antaganden.

Jag spelar D & D 3.5 (kraftigt house-ruled), men svar för D & D 3.0 eller Pathfinder kan fortfarande vara upplysande. För vad det är värt är jag DM, så är det slutliga beslutet i alla fall - men jag skulle vilja få det "rätt" om möjligt.

    
uppsättning Charles 01.02.2014 05:24

1 svar

16

Succubusens icke-magiska rörelsemetoder ersätts av rörelsemetoderna för vad hon än blir.

Succubusens flyg är ett rörelsemodus . Det är i avsnittet "Hastighet", inte avsnittet "Special Qualities" i statblocket, så det är inte magiskt eller något speciellt så.

När en succubus använder sin Change Shape övernaturliga förmåga, har den några mycket specifika regler för att följ, inklusive:

  • The creature loses the natural weapons and movement modes of its original form, as well as any extraordinary special attacks of its original form not derived from class levels (such as the barbarian’s rage class feature).
  • The creature gains the natural weapons, movement modes, and extraordinary special attacks of its new form.

Så succubusen förlorar sin egen flyghastighet (liksom hennes landhastighet!) och ersätter den med vilken rörelse som hennes nya form kan ha. Hon kan bara flyga när man använder Change Shape om hennes nya form kan flyga själv.

(Bortsett: Polymorph-förmågor av något slag har en lång, torterad historia i D & D 3.5 och dess följeslagare. Till exempel har olika former för formbyte effekter olika regler om vad du behåller från din ursprungliga form och vad du får från den nya, så du måste titta upp detaljerna varje gång. Det finns många olika homebrew och valfria variant implementeringar av formchanging reglerna, du kanske vill titta på dem om SRD-reglerna inte uppfyller.)

    
svaret ges 01.02.2014 06:03