Book om ett rike invaderat av en annan värld

8

Det här är en serie som min far läste när han var yngre (han var född på 60-talet) och hade läst mig som barn, bokomslaget hade utseendet på klassiska fantasy-romaner som Wheel of Time -serien.

Det ligger i ett medeltida kungarike, bokens premiss var att en portal hade öppnats för en annan värld och en utlänningslag försökte invadera, de slogs tillbaka och portalen stängdes.

Från vad jag kommer ihåg när serien fortskrider öppnar en annan portal och ett krig börjar med den utlända rasen.

En gång i serien hamnar en av huvudpersonerna upp genom portalen och hamnar som en slav till en främmande tävling. Där han slavade var likvärdig med en plantage i en träsk (tror jag).

Det finns också ett mycket vagt minne om kvinnlig mördare som karaktär i ett slott på en halvö. Fullständig information, den detalj kan vara från en annan serie / inte särskilt hjälpsam.

    
uppsättning logjb 03.07.2018 20:37

1 svar

11

Det här låter lite som Raymond Feists " Midkemia " böcker. Det beskrivna diagrammet matchar åtminstone vissa element från den första boken, Trollkarl (publicerad i två volymer i USA, Trollkarl: Lärling och Trollkarl: Mästare ), en del av "Riftwar" -historien:

En kritisk karaktär genom hela Feist-serien, Pug, introduceras här och är fokalitet för boken.

  • Den värld han lever (Midkemia) i har en kultur som liknar jordens medeltid.
  • En liknande värld, Kelewan, existerar i en annan dimension.
  • Människor från båda världarna har förmåga att använda magi.
  • En rift öppnas mellan de två världarna, vilket leder till ett krig mellan dem (därmed "Riftwar").
  • Pug har lärt sig magi på Midkemia, men fångas av Tsurani (från Kelewan) och tas tillbaka till sin värld som slav.
  • Han skiljer sig så småningom på Kelewan, och lär sig också sin magi; han hjälper sedan att lösa kriget och går hem till Midkemia.

Potentiella skillnader:

  • OP säger inget om magi.
  • Det är inte säkert om det här var första gången som man hade öppnat mellan världarna eller inte (OP säger att rift mellan världarna hade hänt tidigare). Senare mötte Tsurani, men jag minns inte dem som nödvändigtvis med konflikter eller slaveri av människor från andra världen.
  • Den "utomjordiska" rasen är främmande i den meningen att de kommer från en annan värld; Men de ser i grund och botten ut människor (Midkemierna brukar beskrivas som kaukasiska, jag vill säga att Tsurani var mer asiatiska i utseende. I vilket fall som helst verkade deras utseende i allmänhet inte förråda sitt ursprung i en annan värld).
svaret ges 03.07.2018 21:13