LG ugnen stängs av och blinkar "PF"

2

Jag har en LG L8E3092ST Ugn / Räckvidd , och det har funnits bra i flera år.

Ovnen har dock nyligen startat slumpvis avstängd i midcykeln och blinkar PF på skärmen och återställer klockan. När jag återställer klockan kan jag återgå till cykeln och fortsätta.

PF tycks indikera strömavbrott , vilket är konstigt - inga andra apparater / lampor stängs av samtidigt och ugnen växlar omedelbart till " pf -läge" - det har inte någon period av sann strömavbrott där det inte går att slå på.

Några idéer för vad som kan hända:

  • Något har förändrats så att mitt elektriska system inte kan stödja ugnen ibland under normal belastning.
  • Ugnen är överhettad på något sätt.
  • Mitt hus elektricitet blinkar snabbt, snabbt nog att jag inte ser lamporna dimma, men långsamt nog att ugnen upptäcker ett strömavbrott.

Skulle uppskatta tankar om vad som kan hända här.

Tack!

    
uppsättning rickcnagy 27.08.2016 19:45

1 svar

2

Tja, det är antingen ett helt husmaktproblem eller något specifikt för intervallet.

Glödlampor visar inte en snabb strömflimmer, men lysdioderna kommer att. Titta noggrant om du vet när intervallet kan "PF".

När det gäller intervallet kan det vara internt eller det kan vara intervallkretsen. Det är värt (eftersom det är ett mycket lågt försök) stänger av strömbrytaren och sätter på den igen. Det är som en 20% chans att det kan lösa problemet om brytaren är marginell eller om det behövs en extern strömåterställning.

Om problemet kvarstår gör du dessa steg från enklaste till svåraste:

  • Skjut avståndet från väggen, (med avbrytare av) dra ut kontakten från uttaget och sätt in det igen. Om något är löst eller wonky, dra åt eller byt ut.
  • Öppna brytaren, stäng av strömbrytaren och dra åt trådanslutningarna. Speciellt mark och neutrala ledningar. Kontrollera kabeln nära kontakterna: Om någon ledning inte är ljus och blank, klippa av den, ta bort den och sätt tillbaka den.
  • När uttaget är uttaget och urkopplat inspektera du "pigtail" -anslutningen inom området. Dra åt skruvarna och leta efter tecken på överhettning och gnistning. En ersättande pigtail går för $ 12-25
  • Öppna toppen där kontrollkortet är. Undersök smältning, sot, rök, lös anslutningar etc. Om alla andra orsaker elimineras är det troligtvis ett fel på styrenheten.
svaret ges 27.08.2016 20:12