Sci-Fi-saga med en TV-sensationell konceptkonstnär. Problem: Hans rekvisita var för profetiska

13

Bakgrund: Sciencefiction kort historia (massa, 3 sidor?) omkring mitten av 1950-talet / början av 1960-talet. Detta är INTE en tv-episod. Det är en pappers- och bläckföreställning med en tv-konstdesigner.

När jag var pojke var det en kort historia om någon (tänk Syd Mead eller "Matt Jefferies of Star Trek", men den här historien var långt före "Trek") som var så bra att föreställa sig framtiden att TV: n skådespelare i en serie som han levererade med koncept, rekvisita och uppsättningar bete sig som om de hade blivit marooned på 1800-talet.

Jag förstår inte hur början började men i de sista styckena var två "regeringsmedarbetare" utlänningar. (En av dem visste inte vad FBI menade "federala agenter".) Konstnärens arbete var för riktigt som den tid en profetisk science fiction-historia var för precis om hur man bygger en atombom. "Regeringsanställda" var intresserade av sin grafiska design. I sista meningen upptäckte huvudpersonen den flygande tallerken på gården.

Ingen aning om den första ritningen, men den andra illustrationen bränns i mitt minne: Konstregissörens kontor fylldes med lämpliga tillbehör, skrivbordsrör, etc. Det skulle vara en 2/3-konfiguration av ett avskuren rymdskepp. Som jag minns var det ett misstag som var synligt i den modellen: en rymdman (ordet "astronaut" hade inte blivit uppfunnet) i sin tryckdrag, "flytande" på en navel, INSIDE skrovet.

    
uppsättning Tom Zmudzinski 31.10.2016 05:27

1 svar

17

Säkerhetskontroll av Arthur C. Clarke.

Så här slutar det:

It was then that the second man spoke at last, in very bad English and with a most peculiar accent.

‘What is the FBI?’ he asked.

But Hans didn’t hear him. He had just seen the spaceship.

Den ursprungliga berättelsen kommer inte med några ritningar, men jag är säker på att du kan hitta en illustrerad version.

(Redigera: Efter några seriösa Googling kan jag fortfarande inte hitta den illustrerade versionen, ledsen.)

    
svaret ges 31.10.2016 08:42