Vanilj extrakt koppar och sked

0

Min dotter blev förvirrad och tillade 2 koppar vanilj istället för 2 skedar i ett tårtrecept.

Vi var färdiga att blanda ingredienserna, men vi vill rädda kakan. Vad kan vi göra?

    
uppsättning liza 20.04.2017 00:18

1 svar

5

Jag tror inte att du kan rädda den tårtan. Det är bara alltför mycket vanilj, och du kan inte ta det ut.

Du kan ta ut tillräckligt för att ha två (te?) skedar av vanilj, och använda det i en ny tårta. Till exempel, om den totala volymen är nu 6 koppar och 2 koppar det är vanilj, skulle du behöva 6 teskedar av det för att få 2 teskedar vanilj. Du kan då göra kakan igen och använda det istället för den vanilj du skulle ha lagt till. (Ja, du får lite extra av resten, men det är en liten mängd, det borde vara bra.)

Att försöka spara resten ... allt jag kan tänka på är att frysa det för att försöka bevara det, så du kan använda delar av det för att ersätta vanilj på samma sätt i framtida kakor. Med så mycket vanilj vet jag inte om det faktiskt kommer att frysa fast - det är mestadels alkohol. Så jag kan försöka sätta den i iskubbricka, om det fryser fast (så du lägger kuberna i en påse och får fortfarande enskilda portioner) och om det blir mjukt kan du alltid lägga det i en enda behållare till scoop out of. Vanilj är ganska flyktig, men använd en lufttät väska / behållare och förvänta dig inte att det ska vara för evigt.

Om det är vaniljssirap, gäller det i allmänhet: du har alldeles för mycket, och du kan inte skilja den. Om du går på den frysande vägen för att försöka spara den, fryser sirapen också inte mycket fast, tack vare sockret, så samma potentiella problem där.

    
svaret ges 20.04.2017 00:27