Ice krämteknik - vad ska jag blanda i vad?

2

Jag har ett hemlagat icke-mejeri glass recept som innebär en snö av äggvitor och socker, pisk och äggulorna. På denna punkt säger receptet "blanda långsamt med äggulor". I vilken ordning ska jag blanda de 3 komponenterna? Jag antar att jag borde vika äggvitorna i piska ... Vad är "rätt" sätt att göra detta? (Det kommer att se till att äggulorna inte sjunker till botten i frysen :))

    
uppsättning clueless 24.10.2012 16:32

1 svar

1

Jag brukar slå två hela ägg med en elektrisk mixer och blanda sedan långsamt sockret i ägget innan du lägger till grädde, mjölk och smakämnen. Jag har aldrig haft problem med äggvita på så sätt. I ditt fall skulle jag göra detsamma, men behandla de slagna äggvitorna och Rich Whip som "extra mejeri" som ska tillsättas efter att äggulorna och sockret blandas långsamt.

Jag har aldrig försökt att piska äggvita för ett glass recept - min gissning är att vilken luft som helst bidrog, skulle omedelbart avlägsnas när glassmaskinen började vända. Det är glassmaskinens jobb att i alla fall integrera luft i blandningen. Men det kan vara värt ett försök.

    
svaret ges 15.11.2012 00:08