How vet jag när mitt lager är färdiglagat?

14

Jag gör lager från kalkonben och alla andra rester som hänger runt i kylskåpet. Eftersom tillagningstiden varierar ganska beroende på tillagningsmetoden (jag gör en långsam simning på spisen) och bentyp, hur kan jag veta när min lager är färdiglagad så att jag kan börja kyla den?

    
uppsättning KatieK 25.11.2012 22:05

4 svar

8

Den absoluta tiden som ett lager kommer att ta beror på hur mycket lager du gör och även på förhållandet mellan fasta ämnen och vätska som du började (tillsammans med brännarens styrka, vattnets starttemperatur, geometrin av din kruka, ...). Avsiktlig variation är också möjlig beroende på din avsedda användning.

Det bästa råd jag har hört kommer från Judy Rodgers i Zuni Cafe Cookbook: Smaka på lagret ofta som det lagar mat, allt oftare när det börjar smaka gott. När det inte smakar bättre än den sista gången du kollade, är det gjort.

    
svaret ges 29.11.2012 20:15
9

Det är verkligen upp till dig. Jag lagar vanligtvis gruvan i 4 timmar, men du kan laga den längre eller kortare. Att laga det under en kort tid leder till en lättare, mindre smakfull beståndsdel, och matlagning leder längre till ett mörkare, rikare lager.

Återigen finns det inget rätt svar, men jag tror att 1,5 timmar och 6 timmar skulle vara bäst.

    
svaret ges 25.11.2012 22:35
8

Det beror på vad som finns i lagerpotten. Tjocka ben som nötköttsled kan ta hela dagen. En enkel vegetabilisk buljong kan ha på 30 minuter.

Generellt för kycklingföda (vilket är det jag gör hemma mest), när allt faller ihop och benen är snällt, har du fått allt du kan få. Det tar ungefär 3-4 timmar vid en långsam simning beroende på storleken på bitar du har lagt i potten.

Naturligtvis, som det andra svaret indikerar, beror det också på hur tålamod du är.

    
svaret ges 26.11.2012 01:11
2

Turkiet lager / buljong? Benen har givit upp all sin godhet när de är mjuka och de mindre långa benen kan böjas, som det tunnare benet i vingen, som är analog med den mänskliga radieen (ja, i fåglar är radien mindre av benen) . När benen är böjbara har margen gett det godhet, särskilt om du har klyvt den större av benen. Vid en låg simmer kan det ta 10 + timmar.

    
svaret ges 26.11.2013 18:33