Jag får Trapfinding från Rogue and Scout, vad kan jag handla en av dem för?

6

Som titeln säger: Eftersom jag är multiclassing i både Rogue och Scout, har jag Trapfinding-förmågan tilldelad mig från två olika klasser, och så långt jag vet kan de inte stapla eller förbättra varandra alls.

För närvarande är vad jag vet om tre ACF: er för Rogue som skulle fungera.

  • Antiquarian (CC, s 51): förlora fällningsfyndighet, få visdomslön på att bedöma kontroller med gudomliga föremål. Kan försöka identifiera gudomliga föremål, enligt stavningen.

  • Drow Rogue (DU, s. 58): förlora fällningsbildning, få giftanvändning.

  • Mimic (EoE, s 21): förlora fällning, få förkläd själv.

Finns det något annat där ute som jag kan arbeta med? Med byggnaden går jag för att Drow Rogue ser mest livsdugliga men verkligt giftbruk verkar vara mer problem än det är värt (särskilt med kostnaden för anständiga gifter ...)

Grundnivåprogression är Rogue1 / Scout3 / Ranger1 / Scout1 / RogueX, jag startar kampanjen vid lv6. (Skulle vara lv7 men jag använder en Dark (LA + 1) Lesser Tiefling, och LA buyoff är tillåtet). Fakta från lv6 är: Sann Troende (1); Point-Blank Shot (1); Darkstalker (1); Dödligt syfte (3); Swift Hunter (6); Swift Ambusher (6). Det här får mig att få både Swift Hunter och Swift Ambusher av nivå 6, och framsteg i Rogue efter. Så, jag får Favored Enemy: Undead, Skirmish och Sneak Attack. (alla nivåer staplar för Skirmish, och jag kan Skirmish undead)

Bland mina redskap finns olika sätt att hålla sig ur direktljus så mycket som möjligt för att använda HiPS från Mörkmallen, samt en Raptor-pil och en båge förtrollad med en oändlig On Use Sniper's Shot Spell-effekt. Fakta på min lista för att få ASAP är Vital Strike och Improved Skirmish, och redskap för att komma senare inkluderar Handskar av Agile Striking (förbättrat), Skirmisher Boots (improved) och Rogue's Vest.

Denna byggnad syftar till att skjuta en pil per runda, och med den pilen får du så mycket smärta som jag kan stapla på den.

Vi spelar inte ett högoptimeringsspel i vår grupp, så jag är nöjd med det här generellt, även om det inte är optimalt.

    
uppsättning Dorian 29.05.2014 16:50

2 svar

5

Baserat på trådlösa trådlistor , här är dina alternativ:

Rogue

  • Antiquarian - + Wis to Appraise för gudomliga objekt, kan försöka identifiera gudomliga objekt
  • Changeling Rogue - 10 + Int kompetens / nivå, en Kunskapskunskap som valbarhet som klasskunskap, få socialintuition (flera specialfunktioner med sociala färdigheter)
  • Drow Rogue - Giftanvändning
  • Mimic - Förkläd dig själv

spanar (Ingen)

Så bara en som du missade, men det är en riktigt bra. Hur som helst, rogue / scout verkar som en typ av dålig multiclass till mig; de överlappar på många saker och deras primära skillnader synergier inte mycket bra (skurk vill flanka, scout vill flytta).

With the build I'm going for the Drow Rogue looks the most viable but really poison use appears to be more trouble than it's worth (especially with the cost of decent poisons...)

Giftanvändning är nästan värdelös; Om du vill specialisera dig i gift, vill du att verkligen vill att mästaren av gifter kommer från Drow of the Underdark , vilket ger dig giftanvändning och förmåga att förgifta ett vapen som en Swift-handling.

Som sagt kan gifter vara värda, och bättre du kan göra anständigt användande av gifter utan att investera tungt i dem. Att ha giftanvändning i stället för förgiftningsmedel är medioker, men Craft (giftproduktion) kan generera betydande besparingar på gifter (priser så låga som "baskostnaden"). Kasta några punkter i Craft (giftproduktion), noga med att välja kostnadseffektiva gifter och ha giftbruk kan ge dig ett ganska potent alternativ på låg nivå.

För mer om hur du får mest ut av giftet, kolla Arsenic and Old Lace .

    
svaret ges 29.05.2014 17:01
0

Se om din DM skulle ge dig en bonus-prestation som ett alternativ. Han eller hon kunde godkänna det som rättvist, eftersom imho-fester varierar vildt i kraftnivån. Det finns många som kan ge en väsentlig betydelse för din bågskytt.

    
svaret ges 20.12.2015 17:41