Can Jag tar av locket från min fusebox för att fästa en energimonitor?

0

Jag har köpt en energimonitor för att spåra vår elanvändning (svåra tider ...). Nu måste jag sätta sensorn på en av kablarna antingen bredvid fuseboxen eller mätaren. Tyvärr kan jag inte få tillgång till några kablar som omger mätaren eftersom det är alla säkrade antingen bakom kabelskydd eller väggarna i vår platts lobbyn. Det ger mig tillgång till endast fuseboxen i vår lägenhet.

Min fråga är detta, jag kan inte se några kablar som omger fuseboxen men jag kan se två skruvar på omslaget - är det säkert att ta av dessa för att se om jag kan komma åt en kabel innanför placerar sensorn? p>

Jag hoppas att det här är rätt ställe att fråga. Vi har bott här i några år, men ingen verkar förstå vår panna och jag vill spåra vår energianvändning som vi är på Economy 10 men verkar vara 70% på topp energi och endast 30% off-peak. .even med en ekonomi 10 panna och diskmaskinen / torktumlare / tvättmaskinen etc pågår under högtiderna. Det är nästan 200 kronor i månaden för 2 personer i en liten lägenhet och vi är energibevisda.

    
uppsättning n34_panda 11.01.2015 13:08

3 svar

2

Jag skulle hitta något sätt att fästa mätklemmen kring levande matning nära mätaren.

Mitt hus, som många har, har en yttre vägglåda som är inbyggd i en yttre tegelvägg. Det brukade se ut så här

Gruvan är lite ovanlig, eftersom tillförseln är trefas snarare än den mer vanliga enfas men den allmänna layouten är densamma.

  • Nedre vänster sänds inkommande obelastad matning vid 100A (230V) försörjningssäkringar. Du har inte tillåtelse att röra vid dessa.
  • Neutral och Live (vanligen en men tre i mitt fall) leder mataren.
  • Du kan se eftermätarens levande ledning (märkt med röd tejp) försvinner i väggen längst upp till vänster.

Det ska alltid finnas tillräckligt med utrymme för att fästa en strömavkännare över den här ledningen. Ledningarna är väldigt styva, men du borde kunna flytta dem tillräckligt för att fästa en typisk klämma runt levande tråd på ett säkert sätt.

Inom mitt hus, på motsatta sidan av samma vägg, är en separat väggmonterad "konsumentenhet" inuti ett skåp. Dessa kallas ofta en säkringslåda, även om dessa distribueringspaneler nu innehåller miniatyrbrytare (MCB) snarare än säkringar.

Det finns inget sätt att fästa en strömavkännare här och jag rekommenderar att du öppnar panelen för att hitta det inkommande live-flödet. Du skulle behöva isolera utbudet i byggnaden och det finns ingen möjlighet för hushållare att göra det här - Jag tror att du förväntas kontakta elleverantören om du behöver isolera allt innan huvudströmbrytaren på konsumentenheten.

Strömklemmen som levereras med energimonitorer är avsedda att användas i yttermätarens låda.

    
svaret ges 11.01.2015 16:42
0

Innan du skruvar loss skruvarna på fuseboxen, stäng av strömmen!

Men innan du gör det, se till att du har en ficklampa, "cos-fuseboxar är alltid på mörka platser (en huvudbrännare är användbar).

    
svaret ges 11.01.2015 13:37
0

Om du oroar dig för att göra en sådan anslutning är det bäst att ringa till en kvalificerad elektriker eller en energikassa expert (eller vad som helst du kan kalla den typen av person på din sida av dammen).

Att placera en förstärkarklämma över den enskilda huvudisolerade ledningen kan vara tillräckligt med eventuellt bara ett litet felbelopp.

    
svaret ges 11.01.2015 18:16