Spending Treasure [duplicate]

3

Jag är GMing ett 5e-spel i en mytisk gammal grekisk miljö (löst inspirerad av Xena). Jag har gett partiet loot långsammare än den föreslagna kursen i DMG (de hade bara 4 rullar på utmaningen 0-4 bordet i stället för de 7 som föreslogs för den fästet på sidan 133), men förutom att köpa hästar och lite ritual komponenter som de inte riktigt har slutat spendera mer än en liten del av det. Vilken typ av saker ska jag erbjuda dem så att de kan spendera saker?

Festen är nivå 5, snart vara nivå 6, och inkluderar en druid, en skurk och en warlock.

    
uppsättning Beornwulf 30.03.2016 19:53

2 svar

6

Tja, vad vill de vilja ?

5e är ett stort steg "tillbaka" från 4e, och till och med 3 / 3,5, för att rikedom inte är avsedd för kamp effektivitet. Ta reda på vad dina spelare har i åtanke som slutspel för sina karaktärer, och börja låta dem arbeta mot det - till exempel har du en präst i festen? Bygg en kyrka eller annan helig plats. Trollkarl? Arcane laboratorium! (Den som i synnerhet öppnar mycket nytt material genom reagenssamling.)

Om det kommer ner till det, kan du bara sprida om några NPCs med mindre magiska objekt till salu, men det borde inte vara nödvändigt.

    
svaret ges 30.03.2016 20:01
2

Det låter som att de behöver mer pengar sänker.

Du kan ge dem alla möjliga möjligheter att spendera pengar på så många olika sätt - det viktiga är att få dem att känna att de har fått något av deras bekostnad. Kanske kan de få en bonus för karisma med en viss grupp NPC: s orsak att de köpte dem en stor runda drycker, eller om de är en högre nivå kan du låta dem köpa gärningen till ett förstört slott (vilket de skulle behöva spendera mer pengar för att bygga om och ombygga).

Om du känner dig otäck och behöver en plottkrok kan du få en viss tjuv att stjäla från sina myntpåsar. Mest sannolikt kommer de att jaga honom ner vid vilken tidpunkt du kan ge dem en annan icke-guldbelöning för sina problem - kanske ett magiskt objekt eller en ny NPC-anslutning för att hjälpa dem med vad de jobbar med.

Men kanske är det alltför mycket, och du försöker bara att bli av med lite guld. I så fall bara se till att de betalar för de små sakerna du måste betala för i det verkliga livet. Äta ute på en taverna? Kanske finns det en pest eller influensa och priset på kött har himmelslagat, eller aleförsändelsen kapades. Priset behöver inte vara detsamma som det står i DMG. Det är ditt spel, och saker som detta kommer långsamt att whittle bort på festen plånböcker samtidigt som du lägger till nedsänkning och hjälper din värld att känna sig ännu mer verklig.

    
svaret ges 30.03.2016 20:15