Black Coalish Thing In Orange

2

Jag hittade nyligen en bit svart substans i min Navel Orange. När jag gnidde den mot mitt finger, smedde den svarta saken på mitt finger som kol. Det var mindre den 1 cm breda och såg ut som en krossad grus. Kan någon veta vad det här kan vara?

    
uppsättning Vince 08.01.2014 02:45

2 svar

7

Om ämnet var mjukt och smetat, så var det som sagt beskrivet, det var troligen mögel - ibland dör celler i en del av frukten, ofta genom yttre skador, och dessa börjar snabbt sönderfalla. Vänster tillräckligt länge, hela frukten skulle ha gått svart. Skadligt så länge du inte äter den sektion som har svart i den, och även om du konsumerar den är det bara lite tvivelaktigt att äta för människor som är mögelkänsliga.

    
svaret ges 08.01.2014 13:05
2

Låter som någon form av växtsjukdom. Jag är inte en trädgårdsman, så jag kan inte berätta vilken, men många växtsjukdomar skapar tumörer eller förändrar växtvävnad på andra obehagliga sätt.

Några biprodukter av växtsjukdomar kan vara giftiga för människor. Jag skulle inte äta apelsinen. Det är osannolikt att du kommer att få några akuta symptom om du redan gjorde det, men på lång sikt är det bäst att undvika sådana föroreningar.

    
svaret ges 08.01.2014 13:18