Film som innebär att ett ungt par lockas eller hypnotiseras av något främmande varelse [stängd]

I början av 2000-talet när jag fortfarande var ett ganska ungt barn, minns jag att jag tittade på en film med mina föräldrar en eftermiddag på TV. Ur det jag minns var kvaliteten på själva filmen själv ganska dålig. Jag gissar att filmen inte kan vara mer aktuell än sena 70-talet kanske tidigt 80-talet.

Jag kommer inte ihåg mycket av tomten, förutom att jag säkert vet att det fanns ett ungt par på något sätt strandsat eller förlorat i en utländsk miljö. De var båda vita kanske tidigt tjugoårsåldern och jag tror att tjejen var blondin. Nästan allt jag kommer ihåg om filmen är inte 100% bestämd. Den enda levande delen som står upp i mitt sinne är en scen där paret hade separerats och hanen slutade hitta kvinnan igen. De pratade i flera minuter och han uppmanade henne att lämna området. Hon lyssnade på någon typ av högljudd, skumlig / kuslig siren eller horn som lät över landet. Hon blev omedelbart hypnotiserad och satt i en zombie som trance. Hanen upprepade gånger försökte knäppa henne ut ur det, men oavsett vad han gjorde kunde han inte, så han slutade med att tyst följa henne till var hon leddes.

Efter flera minuters gångavbrott nådde hon ett stort hål i marken och det var där ljudet var med på att signalera henne också. Det är den enda delen av diagrammet som jag kan beskriva kronologiskt. Jag är nästan positiv varelserna bakom den hypnotiska sirenen eller hornet var någon typ av konstiga korta troll eller utomjordingar och där flera av dem. Jag kunde inte ens berätta genren av den här filmen, men mitt bästa gissning skulle vara skräck eller sci-fi.

    
uppsättning Richthefree 12.01.2017 09:14

1 svar

"Time Machine" (1960)? Det här låter definitivt, det har en blond karaktär som spelas av Yvette Mimieux och en huvudperson som spelas av Rod Taylor. Här är den scen du refererar till från Youtube.

                            

IdettaklippkanduseRodTaylorklättraini"hålet i marken", som är en del av en gammal missil silo? Du kan också höra sirenen och se till att den sätter folket i den här framtida världen i trance.

Här är ett stillbild av Morelocks, som jag tror är de varelser du kallade "short trolls", de är de som låter sirenen att runda upp de människor som bor över marken. De flockar dem under jord som boskap, så att de kan äta dem.

länk

    
svaret ges 12.01.2017 17:41