Vad är det lämpliga sättet att försegla en öppning i ett trycksatt rör runt ett infogat objekt?

0

Jag har en slinga som består av ungefär 6 'av 3/8 "ID-rör, trycksatt med en pump som körs vid ungefär 1 GPM. Jag skulle vilja lägga till några temperatursensorer i slingan för att läsa vattentemperaturen på olika punkter Att läsa temperaturen på rörets utsida ger underoptimalt noggrannhet. Fittings med inbyggda termometrar är tillgängliga men dyra i kvantitet och skulle kräva att en regulator läggs till för att minska spänningen i min applikation, vilket ger komplexitet och mer kostnad.

Det bästa sättet jag kan hitta för att göra detta är att köpa en montering som detta och sätt sedan in sensor av en termometer (som detta ) i den reducerade öppningen och försegla sedan den. Jag misstänker emellertid ganska lite wiggle rum runt sensorn och fruktar att silikon kommer att blåsa och så småningom läcka under trycket. Och eftersom det finns en sensorlinje som går in i öppningen, kan jag inte bara tejpa över silikon för att motstå blåsningen.

Denna applikation kräver tillförlitlighet i tätningen i minst 3 år. Tätningen kan vara permanent; Det kommer aldrig att bli nödvändigt att ta bort termometern från anslutningen eller ledningen. Slingan fylls med destillerat vatten vid temperaturer från 5C till 60C och tätningen måste hålla i båda ytterligheterna.

    
uppsättning Nicholas 07.03.2017 20:28

4 svar

1

För många år sedan i början av min tekniska karriär gjorde vi täta temperaturgivare med silikondioder bundna på ändarna av Teflon-isolerad tråd. Ledningarna matades sedan genom två hål borrade genom en kort längd av 0,2 "diameter Teflon-stång. Stången infördes i en standardkompressionsarmatur med en standardmässingskompressionsring som tätt förseglade Teflon-stången och formade den mycket tätt runt passera genom ledningar.

Vad du ser ovan är en värmekonstruktion som producerar en temperaturreglerad gasström i intervallet -55C till + 125C. De två diodaggregaten på värmaren var för överflödiga kritiska över temperaturutskärningar och den vid röret TEE användes för att övervaka gasflödetemperaturen för sluten slingstyrning av värmarenheten. Termisk massa av systemet var en del av att upprätthålla en stabil gasströmstemperatur.

Observera att kiseldioder som är förspända med en konstant ström på 1mA ger utmärkta temperatursensorer som är linjära över hela arbetsområdet på -55 till + 135C.

    
svaret ges 10.06.2017 23:57
0

Jag tycker att det du söker kallas instrumentinstrument.

Det låter dock inte som om du har en temperatursensor, varför inte bara gå till en med trådar (t.ex. sök "temperatursensor MPT")? Lätt att installera med någon typ av VVS med tee och annars standarddelar (bussningar och kanske en FPT-adapter).

    
svaret ges 07.03.2017 20:46
0

Om du vill att den ska vara i 3 år, välj en termowell, det är vad de är gjorda för.

Ett problem med din föreslagna montering är att endast sensorens mycket spets kommer att utsättas för flödet. Beroende på sensorn (lycka till att hitta detaljer om det från din källa) kan detta göra svaret mycket långsamt & felaktig. En bättre passning kan ha en 1/2 "borrning med termovägen som löper längs den och 3/8 fittings i båda ändar, så vätskan passerar av det mesta av avkänningselementet.

Det finns en passform vars namn släpper mig för tillfället, som har två halvspår med en skruvgänga för att trycka ihop dem, vilket klämmer en O-ring som förseglar en stång eller stavliknande föremål som passar genom centrum av passformen och o-ringen. De används mest för saker som måste flyttas in och ut (eller något inuti röret av staven som är fastsatt på den.) Liknande en kabelnät.

För en vanlig elektronisk sensor skulle jag hålla med om att fördröjningstid för en kopplad till en metallkoppling (t.ex. en enkel koppling) eller utsidan av metallrör med utsidan av området runt sensorn isolerad skulle vara minimal, särskilt för 3/8 "diameter.

    
svaret ges 07.03.2017 22:45
0

De andra svaren är korrekta, du behöver en brunn. Om du inte vill köpa en bläddra i VVS-gången och se om du kan räkna ut något. Börja med en utslagsplats som har så stor en kvinnlig sidoport som möjligt (kanske 1/2 "eller 3/4"). Hitta ett litet smidigt rörstub om 1 eller 2 "längd som är 1/4 eller 3/8" diameter och ett lock för att ansluta ena änden av det. Kepsen måste passa in i sidoporten och placeras i mitten av vätskan som ska mätas, strömmar genom utslagsportarna på utslaget. Hitta nu en busk som har en kvinnlig invändig tråd som matchar ditt stubrör och en manlig tråd på utsidan som matchar sidans port på T. Detta gör det möjligt för kåpan att passa in i sidoporten på T och fyller klyftan mellan insidan av sidoporten och utsidan av stubröret. Gjord rätt du kan termisk epoxi din sensor ner i stubrörets mitt mot kåpan och få bra koppling med vätskan. Metallbeslag är bäst. Hoppas den hemska ASCII-arten hjälper.

T = T Montering (trådar inuti), C = Cap (trådar inuti), P = Stubrör (trådar utanför), B = Bussning (trådar inuti och utvändigt)

391.133     
svaret ges 08.04.2017 04:04