Backer board böjer på 24 "tums ståltappar för bergplattformsinstallation

1

Jag ville skruva Hardie-skivbrädet (.42 ") över min gipsskiva till stålpinnarna för att fästa 6" x 24 "x1" stenblockpaneler med polymermodifierad tunn-set, golv till tak är 12 ".

Problemet är att Hardie och Durock backerboard anger 16 "maximum (förutsatt att inga gips är under). Problemet antar jag är böjning. Har någon någon rekommenderad övning med denna typ av applikation?

Det känns som att lägga till byggnadslim i mellangipset och bakplattan tillsammans med skruvarna till studsarna bör stärka det ganska lite. Plus breddpanelerna lägger till styvhet.

Lägga till 2x4-studsar är inte ett alternativ för mig.

Tack för din hjälp!

    
uppsättning Dave 06.02.2017 18:41

2 svar

1

Denna fråga är antingen subjektiv (baserat på åsikt och personliga kvalitetsstandarder) eller är en garantifråga. I båda fallen är det förmodligen off-topic. Som sagt, här är mina tankar.

Ja, vidhäftning av cementplåtskivan på gipset kommer att öka styvheten - troligen nog att resultera i ett tillfredsställande underlag, speciellt när du överväger den stora storleken på dina stenar. Det kan emellertid inte uppfylla garantikraven för cementplattan eller stenen.

Allt som sagt, skulle det troligen vara trivialt att skära ut flertalet av gipset på lämpliga linjer och ersätta den med halv tums plywood. Lim din cementplatta till det och se till att du inte kommer att få problem.

    
svaret ges 06.02.2017 19:27
0

Är det möjligt att stiga den finerade muren ut från resten av väggen lite? Jag skulle förmodligen köra 1 "eller 2" material horisontellt på 12 "eller 16" centra. Många av stenplanspanelerna har hörnbitar tillgängliga.

    
svaret ges 06.02.2017 18:58