Hantera skruvskruvar i spånplattor?

1

Jag har haft problem med pipande golv sedan de rörde sig in och efter att ha tagit upp mattan och tittat har jag upptäckt att det är nere på skruvarna som har satts in i spånskivans golv mellan ett band. Sammanfogningsrundan är längs hela min hallway till slutet av min lägenhet, och i motsats till alla andra spånplattor i lägenheten har den ingen tunga och spår. Det verkar som om det fanns ett ämne mellan dem, men det här var bara chips bort nu, byggnadsblocket byggdes för omkring 12 år sedan. Jag har bifogat två bilder, ett av det sammanfogade som går ner i lägenheten och en närmare av skruvarna kvar i golvet och en av skruvarna som jag har tagit bort.

Min fråga är, är det bra att ta bort skruvarna som orsakar problemet, eller är det något annat sätt jag borde se för att lösa detta problem?


    
uppsättning Kennifer 27.01.2019 13:19

1 svar

1

En stor del av problemet är att de gamla skruvarna inte har en helt gängad skaft. Med tiden kommer skruvarna att möjliggöra förflyttning av substratet. Speciellt om inget bindemedel användes mellan substratet och golvbalkarna. En fullgängad skruv sprider trycket över hela skruvens längd, varvid det största trycket appliceras där det möter ytan på substratet. Jag skulle gå tillbaka med en bättre skruv, till exempel en Spax multimaterialskruv. Du kanske till och med överväga att placera dem alla över ditt golv mellan de gamla skruvarna. Min gissning är att du hittar många andra lösa skruvar också.

    
svaret ges 27.01.2019 15:41