Booked hotell, men aldrig ombedd för betalningsinformation

2

Jag reserverade bara ett rum på Hotel Vier Jahreszeiten i Berchtesgaden, Tyskland. Jag gick igenom bokningswebbplatsen och gav all min information, men de bad aldrig om betalningsinformation. Jag fick inte ursprungligen en bekräftelse, så jag mailade hotellet för att fråga om bokningen hade blivit framgångsrik eller om jag behövde försöka igen. Efter det fick jag en e-postbekräftelse med all rätt information.

Det förefaller märkligt att jag kunde boka detta rum utan att ge kreditkort, särskilt eftersom deras avbokningsregler säger att de tar ut en natt efter ett visst datum. Skulle jag vara orolig för denna boknings giltighet, eller är denna praxis ganska normal i Tyskland?

    
uppsättning David K 24.04.2018 15:09

1 svar

4

För att vara ärlig ser det inte ut som en väldigt bra bokningstjänst och de har förmodligen ingen online betalningsförfarande på plats.

Om du klickar på "läsvillkor" är det ett tomt dokument som säger att "dessa är användarvillkoren när du gör en bokning, i slutet där du presenteras för att komma överens med" servicevillkoren ". "...

Ring upp dem och förklara din oro om att det inte finns någon kortbokning och jag är säker på att du får ditt svar. Hotellet verkar mycket upptagen den här tiden av året, de är förmodligen inte störd om någon avbröts dagen innan, och de kan till och med vara hoppfulla om kontantbetalning vid ankomsten eller debitera mer för ett kort (om platser gör det ens).

Jag känner till med små familjen spranga platser. Vanligtvis begärs inga kortuppgifter, och för stora kedjor kan de tillåta avbokning samma dag fram till 1:00.

De är på booking.com och ingår i en hotellgrupp, så om de bekräftar bokningen borde du vara bra - ring bara dem om bristen på kortreservation om du vill tänka dig att vila.

    
svaret ges 24.04.2018 16:47