Vad handlar det om Earthdawn Age of Legend?

5

Jag blev ganska förvånad över att se en bok av Vagrant som heter "Legendens ålder" dyker upp tycks utav ingenstans ungefär runt samma tid. FASA: s fjärde utgåva släpptes.

Vad handlar den här boken om? Jag kan inte komma ihåg att det nämns under KS-kampanjen eller utvecklingen (även om jag var snäll och förlorade några månader) och hitta samtidigt lanseringen verkligen förvirrad om redaktörens avsikter.

I själva verket är kärnan i frågan "vad är skillnaderna mellan den här boken och den KS-finansierade 4: e upplagan och motiverar de existensen / inköp av den här?" (är de tillräckligt stora?)

    
uppsättning Nigralbus 31.05.2016 14:52

2 svar

3

Från förhandsvisningen på länk :

This storygame is based on the FU game engine by Nathan Russell.

What you will find in the Age of Legend is first and foremost an easy game. It is intended as a lightweight alternative to Earthdawn’s own Step System (which has been around in in various editions since 1992). Setting and character creation in the Age of Legend is fairly quick and intuitive, allowing you to play powerful adepts in this ancient era of heroes, and the game system itself is easy to learn and very simple to use.

I grunden är Legendens ålder ett alternativt sätt att spela i Earthdawn-inställningen, som avskyr den ursprungliga kärnmekanikern och är avsedd för "de som vill ha ett enkelt och historiaorienterat spelsystem" istället för de mer komplicerade Step System som Earthdawn använder. Det erbjuder fortfarande regler för framsteg och olika kraftnivåer, och en av dess fokuser är att spela på konventioner och med nybörjare.

Nu jobbar jag bara med förhandsvisningen av boken här, så jag kanske har fel, men Legendens ålder verkar ta en mer heroisk ton än Earthdawn gör: där jag skulle beskriva Earthdawn som mer av en grym ton. En del av detta kan vara mina personliga visningar.

    
svaret ges 31.05.2016 17:52
3

Legendens ålder använder ett mer "berättande" system för spel i Earthdawn-inställningen.

Det har varit gott om exempel under åren av människor som verkligen tycker om Barsaive (standardinställningen), men gillar inte Step System (av någon anledning). AoL ger dem ett regler-lite alternativ (åtminstone jämfört med Step System).

Olika smaker för olika människor. Enligt min åsikt är mer Earthdawn-exponering en bra sak, och mycket av inställningsmaterialet är system-agnostiskt, vilket betyder att det inte borde vara för svårt att använda klassiska (eller nyare) källböcker med antingen en uppsättning regler.

    
svaret ges 01.06.2016 04:16