Are fighter jets sårbara för .50 kaliber gunfire? [stängd]

0

Som jag sett i filmerna kunde en .50 kaliberrunda skjuta ner en stridsflygplan?

    
uppsättning Sriram Mundasseri 18.04.2017 18:17

1 svar

4

Med .50 kaliber tror jag att du hänvisar till .50 BMG patronen. Svaret är ja, du kan skjuta ner en jetfighter med en sådan runda och massor av jetfighters, som MiG-15s, har fällts med den rundan under Koreakriget.

I vissa avseenden är .50 BMG en överlägsen runda till moderna kanonrundor för att skjuta ner jetfighters. Det är en liten, snabb runda med bra räckvidd, mjuka energi och penetreringsförmåga och kan avfyras med höga hastigheter, mättande delar av himlen med rundor, speciellt användbara för snabba bilder med hög vinkel i ACM.

Med tanke på penetrationseffekten kunde även en .22LR-runda slå igenom en modern fighters hud. Strukturen måste hållas lätt för vikt och prestanda. Armor på fighters är nästan oerhört, spara för lite plätering på flygbesättningssäten. Ett undantag till detta är flygplan med markflygplan som A-10 eller SU-25 som har rustning runt cockpiten för att skydda piloten på låga nivåer. Resten av flygplanet har ingen rustning och lita mer på strukturell integritet och redundans för att skydda flygplanet från markbrand.

    
svaret ges 18.04.2017 19:40