Rearing tider för hantering av djurkontroll

3

Jag försöker hitta tider för uppfödning / uppfödning av djur och magiska djur. Kort av googling verkliga livslängder Jag har ännu inte hittat något. Finns det något jag saknar någonstans eller är det en DM fiat sak? En spelare vill vara en beast tränare.

    
uppsättning wolf 10.03.2018 08:30

2 svar

2

Jag vet att frågan handlar om tiden som behövs för att bakom en varelse så att den är tämjdad - och kort sagt är den tidsperioden i stort sett DM: s samtal spelet ger inte ens livslängden för majoriteten av sina varelser mycket mindre hur länge innan de når mognad - men först vill jag ta itu med fördelarna för att uppfostra en varelse, eftersom det är uppriktigt de fördelarna är inte värt besväret. I stort sett finns det bara två fördelar att uppfostra en varelse så att den tämnas:

  • Enligt den extraordinära förmågan wild empathy ( spelarens handbok 35) , ett husdjur har vanligtvis en starthållning av likgiltig, men ett vilddjur brukar ha en startinställning av ovänliga.
  • Enligt skickligheten Hantera djur (74-5), en otränad handlare som har 0 led i den skicklighet Hantera Djur kan göra handhavande Djur skicklighetskontroll (det vill säga väsentligen en Charisma förmågaskontroll) mot ett tamdjur att hantera ett djur (DC 10) så att det tamdjuret utför ett trick som det vet. En utbildad handlare kan också göra en Handle Animal-skicklighetskontroll mot ett tamdjur att "driva" ett djur (DC 25) så att det tamdjuret utför ett trick det inte vet, även om framgången här är mycket osannolikt.

Det är också klart, även om en varelse kan undervisas tricks medan den blir uppfödd, behöver en varelse inte tämjas för att vara lärartrickor. Vilda varelser kan läras tricks lika lätt som tamade varelser kan. (Det vill säga problemet real ändrar den vilda varelsens inställning till tränaren tillräckligt länge för att träna den innan det dödar honom .)

För 3.5 -revisionen gjorde spelarens handbok (2000) en mycket starkare skillnad mellan tammade och vilda varelser - tama varelser kunde utbildas mycket snabbare än vilda varelser, till exempel - och den äldre Handle Animal -kunskapen gav en allmän uppfödningstid på 1 år för djur och djur (en typ som elimineras av 3.5 revision, djur blir vanligtvis antingen djur eller magiska djur) (68-9). Även Epic Level Handbook (därför SRD på episka färdigheter på Hantera djur ) listar en allmän uppfödningstid för andra typer av varelser som varierar (41).

Med 3.5 -revisionen var den domesticerade / vilda skillnaden mestadels excised. Endast vidtagna var extremt mindre spelverkningar i punkterna ovan och priset för en NPC-avgifter för uppfödning några varelser i deras beskrivningar. Om en spelare insisterar på att hans dator uppbär en varelse, skulle DM kunna använda en pre- 3.5 och 3.5 regler. Nedan finns ett sätt att förena reglerna före 3.5 med de nuvarande reglerna så att datorn kan bära en varelse:

For [Handle Animal skill] tasks with specific time frames noted above [like the 1 year it takes to rear an animal or "beast" pre-3.5], you must spend half this time [i.e. 6 months] (at the rate of 3 hours per day per animal being handled) working toward completion of the task before you attempt the Handle Animal check. If [at the end of 6 mo.] the [Handle Animal skill] check [attempt] fails [at that point], your attempt to… rear… the animal fails and you need not complete the… rearing… time [and you can't start over—attempts to rear can't be retried]. If the [Handle Animal skill] check [attempt] succeeds [at the end of 6 mo.], you must invest the remainder of the time to complete the… rearing…. If the time [spent, like, rearing] is interrupted or the task is not followed through to completion, the attempt to… rear… the animal automatically fails. (Adapted from PH (2003) 75)

Med andra ord kommer det inte att vara lämpligt för den typiska datorn i den typiska kampanjen, och en dator brukar vara bättre utan att helt enkelt köpa en redan uppladdad och färdig att köra

svaret ges 10.03.2018 17:11
2

Du saknar något; 3.5e ger inte en tydlig tidsram för hur lång tid det tar att bakom alla slags djur. Dina enda riktlinjer är:

  • du kan bära 3 vilda varelser av samma slag på en gång
  • du höjer varelsen från barns ålder
Personligen skulle jag vilja härska att att höja en varelse från barndomen betyder "tills den är ung". Det är kanske inte helt vuxet, men vid den tiden är det antingen tämjt eller det är inte, och om du inte har lyckats övervinna dess vildhet måste den därefter tömmas som ett vilddjur. Det är din bedömning för vilken tidsperiod som krävs - för riktiga varelser, verkar det på ett bra sätt att utveckla / växa.

Det är möjligt att vissa skapningsbeskrivningar i det publicerade materialet går in i nödvändig detalj om den åldersrelaterade utvecklingen av varelsen (drakeålderkategorier är det första materialet som kommer i åtanke, men som intelligenta varelser kan du inte använda Hantera djur på dem). I andra fall måste du helt enkelt använda din bästa bedömning.

Beroende på din tidigare beast-tränares motivationer kan det inte vara värt att försöka att egentligen "tämja" djur. Som skrivet behöver Handle Animal inte egentligen kräva att ett djur tämjas för att lära sig tricks, och inte heller specificera någon särskild fördel som tamdjur verkligen beviljar. Jag antar att det innebär att djuret blir generellt vänligt och bekvämt runt människor och civilisation. Ett utbildat vilddjur (som känner till Down -tricket) som hålls noggrant övervakat av sin hanterare kan troligen fortfarande vara säkert taget till de flesta ställen och kan väl ha en vänlig inställning till sin handlar trots att den är generellt ovänlig (eller sämre ) till andra varelser.

    
svaret ges 10.03.2018 13:12