Vad kan jag ersätta för Cointreau

9

Jag vill göra cocktails som kallar Cointreau (Orange Liquor), men det är ganska dyrt för en universitetsstudent som jag själv.

Vad kan jag ersätta Cointreau för att det inte kommer att bryta banken?

Alternativen bör vara tillgängliga på SAQ (i Quebec, Kanada)

Obs! Jag hörde Meaghers triple sec , är detta ett bra alternativ?

    
uppsättning JS Lavertu 23.09.2016 05:23

7 svar

19

Cointreau är bara ett särskilt varumärke. Du kan ersätta någon annan trippel sek / orangelut. Vissa kan passa din smak bättre än andra, men det finns egentligen ingen anledning att insistera på de mest kända mest kända märkena, särskilt eftersom du blandar det med cocktails. Så säker, prova Meaghers, eller något annat som ser lovande ut. Och när du är i tvivel, fråga bara folk på SAQ för att hjälpa dig!

    
svaret ges 23.09.2016 05:59
2

Du kan i allmänhet ersätta ett annat varumärke Triple Sec för det, eftersom det är vad Cointreau är. Om du är van vid Cointreau kanske du vill övergå till varumärken som är kända för att vara av anständig kvalitet, jämfört med fyndkällare (som säger Boston), så justeringen är inte för mycket av en chock.

Tänk på att Grand Marnier, medan en apelsinlikör, är en "curacao", inte en trippel sek (Cointreau är en trippel sek och en curacao). Triple secs har en neutral anda som bas, medan Grand Marnier är brandybaserad. Jag tror att alla trefaldiga sekunder är curacaos, men inte alla curacaos är trippel sek.

Artikel jämföra varumärkena med Triple Sec, med priser och länkar till recensioner

    
svaret ges 20.02.2017 16:31
1

Vissa saker har ersättningar som är acceptabla, beroende på användning. Det enda riktiga sättet att veta är att försöka. I vissa fall kommer substituten att visa sig vara olämpliga (varierar med smak, åsikter etc. - inte något du verkligen kan bero på annat än dina egna experiment för att veta säkert.) Jag hittar ett särskilt lågt märke av creme de cassis vara överlägsen för mina ändamål / smakar på flera förmodligen högre ände (och säkert högre priser) versioner som jag har försökt ibland. För andra saker är det slutliga varumärket väl värt det (och var även när jag var på college / på en stram budget), i takt med att jag dricker, ändå, och klart överlägsen i smak (till min smak).

Vissa likörer kan effektivt slås av med vodka / spannmål alkohol, socker och smak / frukt (ofta + tid) om du är på budget och gillar projekt. Jag gjorde en ganska tillfredsställande plommon "vin" (som det kallas vanligtvis) på det sättet, men det tog ungefär ett år att göra, vilket kan vara bortom din planeringshorisont som universitetsstudent. Saker som inte involverar att sänka faktiska frukter kan vara mycket snabbare, men kan inte spara mycket pengar, beroende på kostnaden för smakämnet.

Minst av de flaskor jag har haft på lager är Cointreau och triple sec ganska annorlunda, men båda är orangefärgade, med Cointreau som 40% ABV medan triple-sek var antingen 15 eller 7,5%. Din länkade version är 35%, så det skiljer sig självklart. Kvaliteten på fruktsmak och brist på smaker kommer att betyda mer än det exakta alkoholinnehållet, i allmänhet.

    
svaret ges 23.09.2016 15:41
1

Cointreau är en "curacao" eller apelsinlikör, och mer specifikt är det en topp-hylla märke av trippel sek. Vilken annan trippel sek som andra curacaos och apelsinlikor som Grand Marnier, GranGala, Combier, olika Blue Curacaos, etc, kommer att få dig ett liknande resultat, eventuellt med färg och mindre smakförändringar.

    
svaret ges 04.10.2016 23:28
0

Du kan ersätta Bols Curacao Triple Sec, som har en ABV på 38%, nära nog som Cointreau. Om det inte är tillgängligt i Quebec är Meaghers Triple Sec med en ABV på 35% säkert.

    
svaret ges 27.09.2016 19:45
0

Du kan ersätta Patron's Citronge, eller Combier orange sprit. Båda är ca $ 26 här i Betlehem, PA, vilket är ungefär $ 10 billigare än Cointreau. Jag har använt både i Winter White Cosmos och Regular Cosmos och alla fungerar bra. Och varje smakar faktiskt som Contreau.

    
svaret ges 20.02.2017 01:14
0

Jag använder Cointreau i min margaritas, som jag gör med färska limes och en kvalitet tequila. (Cazadores reposado är mitt förstahandsval). Jag har inte hittat en lämplig ersättare. Gran Marnier är annorlunda: det är inte klart och har en helt annan smak. Inte acceptabelt för mig. Jag försökte också Patron Orange Liquer. Gillade inte det. Ganska säker på att jag inte skulle vilja ha den trippel secs som nämns här.

    
svaret ges 14.11.2018 03:39