How ska många varelser möta en fest med 6 datorer?

2

Jag kommer till DM för första gången. Gruppen av spelare är 6 personer.

Jag har ingen aning om hur många varelser jag ska få dem att möta. Till exempel skulle en grupp om 2 personer möta 3-5 bugbears men en grupp av 6 personer skulle behöva möta 15 bugbears. Ska jag istället höja CR eller AC av varelserna? Ska jag ge dem mer rustning eller ska jag bara höja antalet varelser de kämpar för? Vad ska jag göra? De börjar alla på nivå 1.

Vi spelar 3: e upplagan eller ett kors mellan 3 och 3.5.

    
uppsättning gengar807 28.10.2013 16:21

5 svar

11

Var reaktiv

Om du just startat som en DM, försök inte att justera saker i dina första möten. Att balansera möten är något som blir mycket lättare med erfarenhet, och om du tar det fel tidigt kan du bara torka ut festen genom att överdriva den.

Det beror också på hur optimerad festen är. Om festen är full av erfarna spelare som spelar väldigt starka byggnader, måste du kasta mycket mer på dem än om det är en fest av nybörjare eller människor som bara spelar icke optimerade tecken.

Givet allt det bästa rådet jag kan ge dig är för de första mötena, gör ingenting. Behandla festet på sex som det är en fest på fyra för mötesändamål. Om du använder ett förskriven äventyr, kör bara vad de har i den. Om du gör dina egna möten, använd vad Monster Manual och DMG föreslår för en fest på deras nivå (som en fest på fyra, inte sex).

Om det visar sig vara för lätt för dem, börja rampa upp det. Du kan göra det på några sätt:

 • Lägg till fler monster. Gör inte om det redan finns många monster, eftersom möten med 20 fiender i dem tenderar att ta mycket lång tid.
 • Ändra till högre utmaningsvärdemonster.
 • Förbättra befintliga monster för att göra dem hårdare. Det finns regler i Monster Manual för att lägga till Hit Dice för att göra det (eller om monsteret har teckennivåer, lägg till nivåer). (Om du tycker att du inte har tid att göra det och behöver göra det på flugan, lägger 20% till det är HP och ökar resultatet av alla rullar med +2 kommer att göra ett hårdare monster med kort varsel .... men du bör inte göra det med kort varsel om det är möjligt att planera i förväg.)
 • Personligen finner jag att kamperna i min kampanj går smidigare om fiendens räkning är under åtta. Det var ett möte i boken som hade som 30 Goblins, och det var verkligen inte så kul för någon. Så om jag behövde göra en kamp hårdare som redan har sex fiender, är det osannolikt att lägga till mer och istället göra de befintliga hårdare.

  Även med bara en fiende väljer jag ibland fortfarande att avancera. Om partiet kämpar med en stor drake, vilka andra varelser kan jag tillägga att båda är meningsfulla och kommer inte att verkligen skryta mötet? Om kampen är tre fiender å andra sidan kan lägga en fjärde vara ett praktiskt sätt att göra det svårare.

      
  svaret ges 28.10.2013 16:35
  3

  Större monster

  Eftersom Tridus täckte det mesta av vad jag ville säga, det enda alternativet jag inte tror att han inkluderade var ett större singulärt monster. En stor fest har en bättre chans att överleva ett mer bossliknande monster eftersom en krit inte kommer att förstöra alla sina möjligheter. Med en grupp på sex datorer kan du alltid prova en Wyrmling-åldrad drake (IE, en skurk av en boskap som terroriserar en by. Liten nog att vara realistisk / hanterbar, tillräckligt stor för att ha en stor fest).

  Säkerhetsnät

  Om mötet blir för mycket för att du ska hantera, eller du är orolig för festen, kan du kasta in någon stadsmilitär (nivå 1 Warrior ) som kanonfoder eller som en berättande distraktion. Eller tvärtom är partiet bara avsett att stela monsteret med en klocka som du håller reda på och därmed kontrollerar. Således om partiet inte riktigt vet hur man hanterar hotet strategiskt, ger du dem en extra taktisk fördel. Kanske hade några lokala trappare en snare för djuret men skulle definitivt inte stanna och titta när de levde. I vissa D & D-spel på nybörjarnivå har jag erbjudit spelarna taktiska räddningstester, men de måste köpa dem från den erfarenhet mötet skulle erbjuda (något som 10% av XP, tillräckligt för att vara användbart men fortfarande en stor bit) . Det gick bra med nyare grupper som inte visste hur man kunde kedja sina förmågor. Den nya fördelen var ofta en ledtråd till den bästa strategin (som jag såg det) och riktning men hade ibland ett externt läge för frälsning, till exempel den hjälpsamma NPC eller det okända, kända reliket som kastade några mojo runt.

      
  svaret ges 28.10.2013 16:57
  0

  Beroende på vilken typ av spel du har, finns det många saker du kan göra för att ändra svårigheten för ett möte för en större grupp. Fler fiender är definitivt det enklaste sättet, på papper, att göra detta som DM, men du löser snabbt administrativa problem. Fler varelser i ett möte leder till långsammare svängtid.

  Ett alternativ som jag gillar att använda är att förutbilda mötesskatten och låta monstren använda den skatten. Till exempel är en troll CR 5. Det skulle göra en enda troll ett lämpligt möte för en fest med 4 nivå 5 spelare. Ett enkelt sätt att göra detta möte är svårare är att utrusta trollet med en ring med mindre brandmotstånd. Det kanske inte fungerar bra på låga nivåer, men det är något du kan hålla i din hatt för senare nivåer.

  En annan metod att göra mötet svårare är att göra mötet själv fördelaktigt för fienderna. Några exempel är att ge fienderna den höga marken, vilket tvingar datorn att navigera i en flaskhals, placera hinder mellan PC: n och fiender (så att fienderna får större chanser att använda varierade attacker) eller användningen av fällor / caltrops.

      
  svaret ges 17.11.2013 18:37
  0

  Jag föreslår att du börjar med en liten mängd små NPC i förhållande till spelarnas nivå. Jag skulle sedan flytta upp det till en stor mängd små tecken i slutet av lekperioden.

  Exempel:

  • Första mötet: 3 - ge alla chansen att göra något, men låt det inte stressa dem.
  • Andra mötet: 3 - låt dem bli vana vid hur systemet fungerar.
  • Tredje mötet: 6 - ge var och en ett monster; det måste vara enkelt men ändå ge var och en.

  Andra spel:

  • Första mötet: 4 - lite hårdare, men kom ihåg att det är uppvärmt
  • Andra mötet: 5
  • Tredje mötet: 7 eller 8 - olika avstånd bort för att inte svärma dem, men låt dem välja och välja taktik och engagemang.

  Fortsätt därifrån. Mjuk boll några vid första, sedan rampa upp det. Kom ihåg att det handlar inte om historien; Det handlar om det roliga och nöje de kommer ut ur historien.

      
  svaret ges 17.11.2013 20:20
  0

  Svaret är jag rädd, det beror på det. Du kan naturligtvis gå med ett litet antal starka varelser, eller många svaga varelser, men det finns gränser på båda ändarna av detta spektrum. Självklart kommer de flesta drakar - alla utom de yngsta och svagaste - att skåla en fest av äventyrare på första nivå. Men till och med en tillräckligt stor armé av kobolds kommer fortfarande pappersskuren en 20: e nivå till döds. Slår en balans där striderna känner sig intensiva men fortfarande lutar i spelarens favor är en av de svåraste delarna av DMing.

  Till dess att du får en känsla för vad din parti kan hantera, skulle jag föreslå mindre antal starkare fiender, eftersom det gör det lättare att fudge siffrorna i en nödsituation. Datorerna känner inte till den exakta hälsan hos varje fiende, så det är lätt att plötsligt göra en fiende svagare än vad den borde ha varit. Men de vet exakt hur många fiender som är på fältet, och du kan bara få så många av dem att plötsligt falla från "slumpmässiga" hjärtattacker innan det börjar se konstigt.

      
  svaret ges 18.11.2013 15:08