Hur att tipsa en gratis limo i Vegas?

12

Jag är inbokad för en vistelse på ett stort kasinohotell i Vegas där extortionate rumsavgiften inkluderar en gratis limousinupphämtning från flygplatsen till hotellet - komplett med förare som registrerar mig med mitt namn skrivet på den.

Eftersom ritten är gratis, har jag ingen aning om vad värdet är för att beräkna den typiska 20% -tipsen på - 20% av $ 0.00 är noll - men tippning noll skulle bara vara dåligt.

Hur mycket ska jag tipsa, och hur? Vad är det bästa sättet att subtly tipsa någon samtidigt som båda parternas värdighet upprätthålls?

    
uppsättning Dai 14.05.2016 11:24

4 svar

11

$ 20 är inte en dålig tumregel, särskilt om tjänsten är bra. En annan riktlinje (för USA), som också fungerar för restauranger där du får gratis rätter, kompletterande spa-tjänster och andra situationer där du får en gratis tjänst men tippar tjänstleverantören är lämplig, är att tipsa som om du betalade det normala priset. Om du inte vet det normala priset kan du använda din bästa uppskattning.

Så vad kostar en limousinresa från LAS till ett hotell på hotellområdet normalt en genomsnittskund? De första Google-resultaten indikerar ett utbud av $ 90 - $ 150 rundresa beroende på bilens storlek. Så det är ungefär $ 45- $ 75, vilket ger ett grovt spetsintervall på $ 10- $ 15. Eftersom du inte betalar för turen, skulle det vara en bra sak att få upp till $ 20.

När det gäller att fysiskt ge ett tips kan du inte riktigt gå fel. En typisk sak att göra (utanför restauranger, där du inte hand pengar direkt till servitören) är att lägga upp räkningen några gånger, ungefär så här , placera den ut ur handflatan och skicka det till föraren när du tackar honom. Inget behov av att säga "Jag ger dig ett tips nu" eller något sådant. Om du betalade honom för tjänsten så kunde du bara ge honom mer pengar än summan och säga "behåll förändringen" eller fråga om en viss förändring tillbaka (t.ex. "Kan jag få 5 tillbaka tack?", som de förstår för att betyda resten är ett tips).

    
svaret ges 14.05.2016 18:45
11

Som limo professionell skulle jag säga att 10 dollar skulle vara det absoluta minimumet, något mindre skulle vara en förolämpning. $ 20 skulle vara den normala / genomsnittliga tipsen som föraren skulle förvänta sig, särskilt eftersom de gör en "träffa och hälsa" på flygplatsen.

    
svaret ges 15.11.2018 09:22
6

travel blog onemileatatime har en artikel om det - från punkten till utsikt över gratis hämtning / avhämtning av flygbolag som i huvudsak är samma som ditt fall. Han kommer till slutsatsen

So for a “normal” ride to or from the airport in the US in a complimentary chauffeur service arranged by the airline I’ll usually tip ~$20.

som jag antar skulle också vara lämpligt för dig.

    
svaret ges 14.05.2016 11:31
0

Om du har en sponsor som bokade din resa och du rider i en Limo eller Executive-bil ska minsta spets vara en $ 20.

Tumregeln är om de har på sig en kostym och slipsar, då tänker man vad beträffar Bill size och inte procent.

    
svaret ges 06.12.2018 23:08