How långt kan jag resa med mitt oysterkort?

10

Det är väldigt förvirrande när du reser från Paddington med tåg, du kan gå igenom portarna med ditt oysterkort men du måste veta om portarna till destinationen du kommer ut på kommer att låta dig använda ditt oysterkort.

    
uppsättning Ulkoma 10.10.2015 21:19

3 svar

12

Du kan resa på de flesta kollektivtrafik i London med ditt Oyster Card - buss, tunnelbana, spårvagn, DLR (Docklands Light Railway), London Overground och Thames Clipper båtar. Du kan även använda den på Emirates Air Line.

Oyster-kortet ger dig ett brett område av resor. Röret har 9 zoner. Så länge du börjar och avslutar din resa inom dessa 9 zoner, kan du använda ditt Oyster Card. Du kan hitta mer information här: länk

Du nämnde Paddington - Du kan inte använda ditt Oyster Card på Heathrow Express som reser mellan Paddington och Heathrow Airport. Men du kan enkelt använda den på Paddington på röret (Bakerloo, Circle, District och Hammersmith & City lines).

Från och med september 2015 kan du enkelt ta in och ta ut på Thames Clipper-båtarna med ditt Oyster Card för att betala för din flodresa. Detta gör det lätt att resa på Themsen. Här är en karta över de sträckor som krävs: länk

    
svaret ges 10.10.2015 23:26
6

Du kan gå någonstans i zonerna 1 till 9 (som utesluter att resa till Heathrow flygplats av Heathrow Express eller Heathrow Connect). På nationell järnväg från Paddington, det är i grunden så långt som West Drayton, Hayes & Harlington eller Greenford.

Du kan se en fullständig förklaring och en karta över var du kan resa till (inklusive från andra huvudstationer) på TFL: s webbplats: länk

    
svaret ges 10.10.2015 22:43
2

Generellt för transporter som körs på skenor (tåg, rör, DLR, spårvagnar) vill du ha "Londons järnvägs- och rörtjänster" -karta som visar ostronzonerna och kanten av lönen när du går till området (det finns några områden som ligger utanför någon zon men där ostron betalar när du går kan användas) länk .

Oyster kan också användas på londonbussar, men jag vet inte hur långt du måste få innan bussarna slutar vara Londonbussar. Jag är säker på att det brukade vara en karta men om det kunde jag inte hitta det nu.

Tyvärr verkar det som om de har hoppat pistolen och lagt till Heathrow Express, även om annan information på nätet säger att den ännu inte tar en ostron.

    
svaret ges 13.12.2018 16:25