Finns det en stackningsgräns för rullbonus i Apocalypse World?

8

Alla Apocalypse World rullar är 2d6 + "bonus", med 6 eller mindre räknas som en "miss", 7 till 9 räknas som "soft hit" och 10 eller högre räknas som "hard hit ". De flesta rullar bestämmer bonusdelen av en stat, vissa använder förbrukningsresurser (som Angel Kit's Supply eller Barter).

Statistiken är avkortad vid +3. Andra rullar som tillåter att du spenderar en resurs för bonusen (som att använda Angel-kitets utbud, eller "släppa jingle för att snabba ett objekt på väg till dig") anger också den maximala bonusen på +3. Detta har gjort några av mina spelare antar +3 är den maximala bonus man kan få, och de frågar mig om det. Jag vet inte riktigt själv.

Med + pågående eller + framåt kan de få +1 till deras rulle och framgångsrik hjälp från en annan karaktär är också +1 (+2 i förhandsvisningen av andra upplagan). Detta skulle göra summan för en hjälptecken med +3 bonus och + framåt / + pågående så högt som +5 eller +6. Båda resultaten är ganska bra; +5 skulle aldrig sakna, och vara en hård hit 5/6 av tiden. +6 saknar heller heller och får en hård hit 11/12 gånger.

Jag ifrågasätter inte kraften hos dessa modifierare; som GM är det inte mitt jobb att neka spelarnas bonusar, och jag är ganska säker på att någon karaktär som har +3 bonus, hjälp och + pågående har redan tjänat den hårda träffen. Jag är bara nyfiken - finns det en regel, någonstans, som begränsar bonusmodifierare som placeras på en enda roll?

    
uppsättning kviiri 10.05.2016 14:17

1 svar

9

Nej, det finns inga bonusgränser eller regler om staplingsbegränsningar. Att få + pågående är svårt (och att förlora det är relativt enkelt), och att få + framåt är i sig tillfälligt, så höga bonusar är svåra att få och svårare att behålla, men när omständigheter och smart planering konspirerar för att få dem att hända, är de legitima .

    
svaret ges 10.05.2016 16:34