Iron Man 2: Syftet med Tonys bröstreaktor?

14

I Iron Man är det uppenbart att Tony Starks bröstmonterade ARC-reaktor har två syften:

 • Håll skraplisten ur sitt hjärta och
 • Kör Iron Man suiten.
 • Men i Iron Man 2 ser vi att War Machine-kostymen har en ARC-reaktor inbyggd i den.

  Jarvis indikerar i IM2 att ökad användning av kostymet ledde till Tonys bröstmonterade reaktor som dödade honom. Om han kunde montera en reaktor direkt i dräkten, varför fortsätter han att använda den bränslemonterade reaktorn för att driva den? Varför inte ställa in ARC-reaktorn i kostymen och använd något mindre giftigt för att driva magneten som håller shrapeln ut ur sitt hjärta? Har det förklarats någonting för detta?

      
  uppsättning Shadowman 24.04.2014 16:00

  1 svar

  8

  1. Varför finns det inget alternativ :

  Han kan inte använda någonting mindre giftigt tills han upptäcker det nya elementet som Howard Stark hade tänkt på.
  Vid en tidpunkt i filmen J.A.R.V.I.S. nämner det

  "I have run simulations on every known element, and none can serve as a viable replacement for the palladium core. You are running out of both time and options. Unfortunately, the device that's keeping you alive is also killing you."

  Det betyder att det fanns inget "något mindre giftigt" som han kunde ha använt.
  Även Det finns inga andra rena energikällor som kunde ha genererat mängden kraft som krävs av magneten. Detta var betydligt större än en pacemaker, så han kunde inte ha använt ett sådant batteri . Och inget batteri kunde ha givit honom energinivåerna som krävs för magneten. Plus bågreaktorn var redan integrerad i hans bröstkorg.

  2. Varför fortsätter han inte med kostym:

  J.A.R.V.I.S.: It appears that the continued use of the Iron Man suit is accelerating your condition.

  Att använda en kostbaserad reaktor skulle innebära att han skulle behöva använda kostymen oftare, vilket i sin tur skulle förvärra reaktionen på palladium, vilket framgår av vad J.A.R.V.I.S säger.

  En annan anledning som han placerar reaktorn direkt i bröstet är så att han inte är beroende av reaktorn i kostymen för livsstöd.

      
  svaret ges 25.04.2014 08:34