Pass i Alperna som kan korsas av mountainbike?

10

Jag letar efter ett pass i Alperna som jag kan korsa med min mountainbike. Jag vet att om det finns en väg, kunde jag bara använda den, men min fråga är lite mer speciell.

Idealiskt bör detta pass inte vara mycket upptagen, till exempel om huvudvägen använder en tunnel för att passera passet. Dessutom bör det vara värt ansträngningen, t.ex. på grund av den stora utsikten och landskapet.

    
uppsättning RoflcoptrException 09.09.2011 15:27

1 svar

7

Jag har undersökt de senaste dagarna och eftersom ingen annan har svarat på den här frågan ska jag göra det.

På vintern, men även på våren eller sen höst är passager ofta stängda för bilar på grund av väder och vägförhållanden. Om du har tur kan du fånga en dag när passet fortfarande är stängd för bilar, men det är redan möjligt att köra över den. Dessa tillfällen är sällsynta, men ibland är det möjligt. För att kontrollera nuvarande förhållanden och status för pass i Alperna kan du kolla den här webbplatsen . Det är på tyska, men meningen är verkligen uppenbart.

Åtminstone i Schweiz finns det många undertecknade cykelvägar. Dessa rutter klättrar också över passerar och om man inte använder ett separat sätt för cyklar är minst en körfält på huvudvägen reserverad för cyklar. Till exempel denna rutt överstiger Albula passerar .

I vissa länder i Alperna finns det också många vägar som bara kan användas i en riktning i taget. Så det är inte bilfritt, men åtminstone kommer trafiken från endast en riktning. Ett exempel på det är vägen till Gigerwald-sjön .

Men kanske är det bästa alternativet att leta efter vandringsleder som också är tillgängliga på cykel. På de flesta schweiziska vandringståg är det inte förbjudet att även använda en cykel. Om du väljer det här alternativet är det väldigt viktigt att förbereda turnén noggrant, för att vara säker på att hela turen verkligen rider. Ett känt exempel är Pasubio passage , det är också en del av några kända transalpiska tävlingar.

Sist men inte minst finns det några gamla vägar, byggda av romarna, som fortfarande är synliga idag, eller där en ny väg är byggd på samma plats. Dessa vägar är mindre reste och det kan vara ett bra val för cyklar. Ett känt exempel är Via Claudia Augusta .

    
svaret ges 26.09.2011 22:27