French medborgare med kanadensiskt bosatt att gå till USA för dagen

3

Som fransk medborgare, bosatt i Kanada med permanent uppehållstillstånd, vilken slags visum behöver jag om jag vill åka i USA för en dag (eller kan det vara några dagar)?

Jag har också ett kanadensiskt körkort, det gör någon skillnad

Jag skulle åka med buss eller bil från Kanada, inte med flyg eller båt (tydligen kan transportsättet vara av betydelse).

    
uppsättning njzk2 22.01.2015 22:25

2 svar

4

Som fransk medborgare ingår du i Visa Waiver Program (VWP). Om du reser med land behöver du inte få ett ESTA. Att ha kanadensisk permanent bostad ändrar inte situationen.

Du måste fylla i en I94W vid ankomst vid gränsen. Enligt detta Vanliga frågor , bör du vända på I94W-formuläret när du lämnar USA (fråga 4)

Jag hittade denna information på US: s webbplats för tull- och gränsskydd i en av vanliga frågor. Se även fråga 2 i föregående länk.

    
svaret ges 22.01.2015 23:38
4

Jag är nu en kanadensisk medborgare men innanför var jag bara medborgare i ett viseringsansökningsland med kanadensisk PR-status.

Bara ta med ditt pass (och PR-kort) och se till att buffertar minst en timme om det är en upptagen passage för att parkera ditt fordon och fylla i I-94. PR-kortet behövs inte för att komma in i USA, men det är ett måste att återkomma till Kanada.

Om dollarn är på paritet, föreslår jag att man undviker landövergångar under dagsljuset tills du får ditt medborgarskap, eftersom gränslinjen tar sig för alltid och då kan I-94 vänta utöver det verkligen förstöra din dag . Jag fick mitt medborgarskap medan dollarn var värd mer än 95 cent USA, och jag uppskattar att jag omedelbart sparade minst 90 minuter per gränsövergång tack vare mitt kanadensiska pass. När jag fick mitt Nexus-kort ett år senare sparade jag åtminstone en extra halvtimme.

Det suger verkligen att kanadensiska PRs behandlas annorlunda från medborgare vid landövergångarna, även om de är VWP-medborgare. Kanada behandlar gröna kortinnehavare på samma sätt som de behandlar amerikanska passhållare, det vill säga du blinkar bara din dokumentation på båsen och står på din goda väg, du behöver inte komma ut ur bilen.

Med växelkursen vid 81 cent nu (från och med jan 2015) tror jag inte att väntetider kommer att vara vad de brukade vara, så du kanske inte behöver 1 timme. Men bättre säkert än ledsen:)

    
svaret ges 23.01.2015 01:19