Homemade yoghurt

2

Hur vet jag att min yoghurt har levande och aktiva kulturer i den? Jag använde butiken köpte ekologisk grekisk yoghurt med levande och aktiva kulturer som min starter, och det visade sig vackert och tjockt, men jag gör det att ersätta med probiotiska kapslar. I allt jag studerade i förväg fann jag aldrig ett avgörande svar på hur vet jag om yoghurtbakterierna är i det?

    
uppsättning Lisa 21.10.2018 01:20

3 svar

3

I USA kommer yoghurt att lista i ingredienserna de specifika stammen (n) av laktobacili som den innehåller. Det kommer också att säga på etiketten: "Innehåller levande, aktiva kulturer"

Även den billiga yoghurt jag har tittat på säger att den innehåller levande kulturer.

    
svaret ges 21.10.2018 03:10
2

Det faktum att du gjorde yoghurt är bevis nog. Din yoghurt har levande kulturer.

I princip är varje yoghurt en koloni av bakterier som lever i mjölk. När du gör ny yoghurt, etablerar du en ny koloni, med startaren som "kolonister" som sedan tar över den nya mjölken. Resultatet är ett livligt ekosystem av bakterier.

Företag optimerar idag mat för lång lagringstid, och ofta också för viss blandhet. Eftersom en livlig koloni kan gå mer sur med tiden, går vissa av dem aktivt och dödar bakterierna efter att yoghurten har gjorts. Detta stoppar yoghurtens smak från att förändras.

Anledningen till att människor varnar dig om att välja "levande kulturer" för hemlagad yoghurt är att om du råkar välja en storebought yoghurt med dödade culutres, kommer de inte att kunna kolonisera din nya mjölk. Istället för yoghurt kommer du att sluta med bortskämd mjölk, slösa tid och mat. De betyder inte att du på något sätt kommer att göra "död yoghurt" från en död kultur.

    
svaret ges 21.10.2018 12:03
1

Om det fungerar, vilket innebär att med två msk av den köpta yoghurten kan du göra en ny 1lt sats yoghurt, ja det har levande kultur! Ändå försök att inte hålla den nya gjorda yoghurten i inkubation alltför länge, eftersom ju längre tid du lämnar den desto mer bakterierna trivs, till dess att de äter all laktos och äntligen dör på grund av överbefolkning! normalt 10-14 timmar räcker för att göra en tjock trevlig yoghurt, men undvik längre inkubationstider om du föredrar en mildare yoghurt. Ett av problemen med storebought är att du kan fortsätta använda yoghurten för att göra färska satser bara 3-4 gånger, efter det kommer det inte längre att fungera och du ska köpa en annan "mamma". Om du är intresserade av att det finns "arvestycken" kulturer, som istället kan du fortsätta i obestämd tid. (Jag har gjort mig från samma mamma från 5 år nu). Många människor håller också sina yoghurt i flera år, och har börjat från köpköp.

    
svaret ges 21.10.2018 09:25